Bé, doncs per últim i per finalitzar en el curt recorregut pel Museu-Fundació Salvador Tatay Meseguer i l’obra de Conrado Meseguer, entrem on l’exposició.

Són unes sales habilitades per a mostrar una xicoteta part de la seua obra, tant escultures com pintures, les dites sales tenen un ambient càlid i acollidor, les escultures menudetes, de “moments” al camp, eines, haques (cavalls de llaurança) i llauradors, també personatges i bustos que Conrado admirava, estan ordenadament barrejades amb els quadres, l’obra exposada ens “diu” de l’afer quotidià, bé al camp o al jardí i fetes amb un realisme que com vaig dir la setmana passada ens fa “entrar” i viure-la, viure el bany del seu net i l’amor que es respira, fent costura a l’ombra, el camp i el tir i arrossegament tan arrelat al poble de Sueca i als pobles del voltant, arreglant les plantes del cossi i uns “quadres” de reconeixement, l’un de l’Ajuntament de Bétera en agraïment com a mantenidor de les festes del 2008 i altre i que de segur tindria en molta estima com la tindrà la família, de l’Ajuntament de Sueca nomenant-lo fill predilecte en el 2013.

Les dues sales estan habilitades com exposició, molt ben distribuïdes i il·luminades, no obstant una d’elles està preparada per a conferències, explicacions i projeccions, ja que el museu rep escolars i grups de persones amb una cita acordada.

Espere que si teniu ocasió us apropeu, ja que és meravellós tot el que aquest bon home ens deixà, és una xicoteta mostra de la seua obra, ja que va pintar com 3000 quadres a més de gravats i escultures. Tot, tot, conforma un llegat del qual els valencians ens podem sentir orgullosos i Bétera mes per la proximitat i el fàcil accés per apropar-nos, a més que col·laborem en una molt bona causa.

He d’agrair i ho estaré per sempre a la família, la seua esposa Dolores María i la seua filla Àgueda per rebre mos amb el cor obert i una “proximitat” que no oblidaré mai i que tinc sempre present, GRÀCIES.

Aquest és el lloc:

 

Fundació de la Comunitat Valenciana Salvador Tatay Meseguer
Carrer Riu Guadalquivir, B-73, 46117 – Urb. La Conarda, Bétera.

Horari del Museu:
De dimarts a diumenge.
De 10:00 a 14:00 hores

Telèfons de contacte:
653 77 11 25
96 169 13 79
96 336 81 27

L’entrada al museu es pot adquirir:

– Mitjançant un ingrés en Cajamar, al nº de compte:
3058 2323 70 2720001695

– En el propi museu

Entrada general: 4 €
Grups de 24 o més personas: 3 €

Visita guiada i museu fundació no subvencionat

S’atenen visitas a partir de 6 persones. Es prega concertar les visites amb antelació.


Idiomes de la locució audiovisual:

Valencià – Castellà – anglés – Francés

Les pròximes setmanes parlarem de música al nostre poble, concerts al Castell i a l’Ermita i en entregues posteriors d’instrument i músics del nostre Centre Artístic Musical.

Fins la setmana que ve.

Imatges i text: Ximo Asensi i Alemany (Fer clic per ampliar imatges).
Imprimir article
Comenta aquesta notícia