Aquest dilluns va tindre lloc la signatura de l’acord amb les organitzacions sindicals STEPV-IV, FE-CCOO-PV, CSI-F i FeSP-UGT per a l’organització i el desenvolupament del curs 2020-2021 i per a la reducció de la part lectiva de la jornada setmanal del professorat en el curs 2021-2022. A l’acte van acudir el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, van assistir aquest dilluns.

El primer punt de l’acord es va centrar en agrair públicament a tots els sectors de la comunitat educativa l’esforç ingent que han realitzat per a poder mantindre l’atenció educativa més adequada en una situació tan complexa com la que ha provocat la pandèmia de la COVID-19.

Totes les parts signants van acordar “mantindre aquest compromís i dedicació en l’organització i el desenvolupament del curs 2020-2021, raó per la qual ens comprometem a continuar treballant units i posant en primer pla, com ha fet el professorat valencià des de l’inici de la pandèmia, les necessitats educatives i formatives de l’alumnat en un context de centres segurs i saludables per a tots els sectors de la comunitat educativa”, van indicar.

Educació analitzarà, amb les organitzacions signants, la concreció que s’establisca en els centres educatius públics del marc general proposat, així com la dotació extraordinària que es requerisca de recursos econòmics i de l’increment del professorat necessari per a un funcionament adequat dels centres.

Quant a la reducció d’hores lectives, es va acordar la reducció d’una hora lectiva setmanal en el curs 2020-2021 al professorat que impartisca docència per àmbits en el primer curs d’Educació Secundària Obligatòria perquè puga dedicar-la a les tasques de coordinació amb els departaments didàctics de l’àmbit corresponent.

Així mateix, es va acordar per al curs 2021-2022 la reducció a 23 hores lectives setmanals del personal docent d’Educació Infantil, Primària i Educació Especial i de 18 hores en la resta d’ensenyaments.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia