La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va convocar la setmana passada les beques academicesportives per a esportistes d’elit del territori valencià per a l’any 2020 amb la finalitat de que puguen compaginar el rendiment acadèmic amb l’esportiu. La convocatòria publicada en el DOGV es pot consultar en l’enllaç següent: consultar aquí.

El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins al 22 de juliol de 2020. La sol·licitud es podrà presentar per mitjans electrònics a través de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana, consultar aquí, en l’apartat d’ajudes, beques i subvencions en el procediment corresponent a aquesta convocatòria, o s’hi accedirà directament a través de l’enllaç següent: consultar aquí. Així mateix, la sol·licitud també podrà presentar-se en paper, preferentment al Registre de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Esport ha incrementat enguany l’import d’aquesta línia d’ajudes fins als 400.000 euros, un 14 % més que en la convocatòria anterior, en què van ser becats un total de 341 esportistes d’elit valencians, 156 dones i 185 homes. Les beques tenen una dotació econòmica que oscil·la entre els 500 i els 2.500 euros.

El director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha assenyalat que “l’increment progressiu del pressupost d’aquestes beques ha permés concedir més beques a joves esportistes valencians i arribar a més esports diferents cada any. Amb aquestes ajudes donem suport i aportem les eines necessàries per a contribuir al creixement personal, acadèmic i esportiu dels esportistes valencians més joves”.

Aquestes beques tenen com a finalitat ajudar els i les esportistes d’elit valencians a sufragar, en part, les despeses ocasionades pels estudis i la formació acadèmica com a incentiu econòmic a la formació, en consideració als resultats esportius, les exigències de la preparació i el fet de representar un model per a la joventut.

Així, per a poder optar a la beca és necessari ser esportista d’elit de nivell A o B, inclosos en les llistes d’esportistes d’elit publicades des de l’1 de gener de 2019, i que no hagen perdut aquesta condició. Un altre dels requisits és que els sol·licitants complisquen com a màxim 26 anys durant el 2020, i estar en possessió de la llicència en vigor corresponent d’una federació esportiva valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia