(EFE) La Policia Nacional ha desmantellat un laboratori de marihuana en una operació desenvolupada entre els municipis valencians de Paterna i Xiva. Aquesta operació ha permés detindre a cinc sospitosos i aprehendre 723 plantes de marihuana, 705 en el citat laboratori, amb un pes total de 95 quilos. Quatre dels detinguts, dos d’ells amb antecedents policials, van passar a disposició judicial, que va decretar l’ingrés a la presó de tres d’ells.

Els arrestats són tres homes i dues dones d’entre 18 i 47 anys, d’origen suís i espanyol, als qui se’ls imputen possibles delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i apropiació indeguda.

En dos registres domiciliaris a Paterna i Xiva es va trobar el laboratori i es van intervindre 723 plantes de marihuana amb un pes d’uns 95 quilos, 90 transformadors, 74 llums de 600 vatis, dos aires condicionats, nou filtres d’ozó i sis de carboni antiolor, cablejat, 28 jocs de corrioles, 28 focus de llum i una màquina centrifugadora per a marihuana.

També es va intervindre una pistola de balins, així com diversa documentació entre la qual destacava dos enviaments a Suïssa de dos embalums, un amb un pes de més de sis quilos i l’altre de mig quilo.

Les investigacions es van iniciar a l’agost de l’any passat en tindre coneixement els policies de l’existència d’un xalet a Torrent en el qual podria existir una plantació de marihuana.

Els agents van esbrinar que els habitants, un matrimoni suís, havien deixat el xalet de Torrent, amb evidències del possible cultiu de marihuana així com defraudació de fluid elèctric, per a traslladar-se a un de Xiva.

Pel que sembla, els capitostos tenien un altre xalet situat a la Canyada (Paterna) en el qual residia una parella espanyola que estaria encarregada de la cura i guarda del possible laboratori de cultiu de marihuana.

Com a conseqüència de les investigacions, els agents van fer un registre en el xalet de Paterna, on van detindre a dues persones i van desmantellar un “sofisticat” laboratori per al cultiu de marihuana que comptava amb 705 plantes amb un pes d’uns 93 quilos, 47 transformadors i 47 llums, així com uns mobles que havien sigut denunciats com sostrets del xalet de Torrent.

Posteriorment van practicar un altre registre en el xalet de Xiva on van detindre a tres persones d’origen suís, entre elles al considerat el capitost del grup, i van intervindre múltiples efectes per a l’elaboració de laboratoris de marihuana, 18 plantes de marihuana, una pistola de balins i diversa documentació, entre altres efectes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia