El nombre de contagis de coronavirus detectats en les últimes 24 hores a Espanya s’ha disparat als 257. Es tracta de més del doble dels registrats ahir, la qual cosa suposa la xifra més alta de nous positius en un sol dia des de la fi de l’estat d’alarma i l’inici de la “nova normalitat” el passat 21 de juny.

Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, que xifra en 9 els morts de l’última setmana, els nous casos es concentren a Aragó, que ha informat de 60; Catalunya (52), Galícia i Madrid, totes dues amb 35, i Andalusia, amb 28, seguides, però des de lluny, pel País Basc, amb 12, i Extremadura, amb 10.

Per davall d’aqueixa xifra està la Comunitat Valenciana (7); Murcia (6); Navarra (4); Castiila-La Manxa i Castella i Lleó, amb 2; i Astúries, Balears i La Rioja, amb 1. Només Canàries i Ceuta i Melilla no han diagnosticat noves infeccions.

L’estadística de Sanitat comptabilitza un total de 28.396 morts amb *coronavirus des de l’inici de la pandèmia, quatre més que la vespra; dels 9 que han perdut la vida aquesta setmana, quatre han mort a Madrid; 2 al País Basc, 1 a Andalusia i un altre a Aragó.

Els dies amb major nombre de defuncions d’aquesta setmana han sigut el dimecres i el dissabte passats, amb 4 i 3, respectivament.

Amb 252.513 casos confirmats mitjançant PCR, Espanya segueix en el huité lloc mundial amb més afectats, per darrere dels Estats Units (2.932.596), el Brasil (1.668.589), Rússia (694.230); l’Índia (286.349); el Perú (309.278), Xile (301.019), Regne Unit (285.768) i Mèxic (268.008) i en el seté en nombre de morts.

En els últims 7 dies s’han diagnosticat 2.347 casos, 70 menys que el dimarts; d’ells, quasi la meitat han sigut detectats a Catalunya (1.147). Per darrere està Madrid, amb 273 i, més lluny, Aragó (223); Galícia (138) i Andalusia (121), i només Ceuta i Melilla es mantenen amb cap.

Així, la taxa d’incidència acumulada (casos diagnosticats per cada 100.000 habitants), que en el conjunt d’Espanya és del 4,99, és molt dispar entre autonomies: els brots disparen la d’Aragó al 16,9 i la de Catalunya al 14,94, mentre que la d’Astúries és de 0,1 i la de La Rioja de 0,63.

Si es té en compte els últims 14 dies, són 4.653 els contagis confirmats, la qual cosa eleva la taxa d’incidència acumulada al 9,89.

No obstant això, l’indicador més fiable per als experts sanitaris és el dels confirmats amb inici de símptomes en els últims 7 dies, que han sigut 36 menys que els reflectits el dilluns, un total de 351. Al capdavant segueix Catalunya amb 135, per davant de Madrid (41), Aragó (40) i Andalusia (33).

La xifra s’eleva a 1.347 si es té en compte les últimes dues setmanes.

Sanitat xifra en 137 les hospitalitzacions produïdes en set dies -20 menys que el dimarts-, i en 125.630 les totals. La gran majoria s’han fet a Madrid (39), Castella-la Manxa (24); Andalusia (15), Aragó (12) i Comunitat Valenciana (10).

A Astúries, Balears, i les ciutats autònomes no hi ha hagut cap nou ingrés hospitalari i a Canàries, La Rioja i Extremadura només 1.

Així mateix, el Ministeri calcula en 11.707 els pacients que han requerit de vigilància intensiva des de l’inici de la pandèmia, 6 d’ells en l’última setmana, dels quals 2 han sigut ingressats en les*ucis de Catalunya, i 1 a Andalusia, Canàries, Castella i Lleó i Múrcia.

Situació a la Comunitat Valenciana

Les províncies de València i Castelló ja no tenen pacients en les unitats de vigilància intensiva per coronavirus.
En aquesta línia, els hospitals valencians compten hui dia amb 53 persones ingressades: 7 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 18 a la província d’Alacant, d’elles 4 en l’UCI; i 28 a la província de València, sense pacients UCI.
D’altra banda, la Comunitat Valenciana ha registrat en les últimes 24 hores un total de 46 altes a pacients amb *coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 17.134 persones. Per províncies: 2.414 a Castelló, 5.726 a Alacant i 8.993 a València, als quals hi ha sumar 1 alta a desplaçats.
A més, s’han confirmat 16 casos nous, que situen la xifra total en 11.705 persones: 2 a Castelló (1.642 en total); 5 a la província d’Alacant (3.997 en total); 8 a la província de València (6.063 en total); i un cas més no assignat. A més, cal sumar 2 no assignats anteriors.
D’aquesta forma, en aquests moments queden actius 288 casos, la qual cosa suposa un 1,52% del total de positius.
No s’ha notificat cap defunció per Covid-19, per la qual cosa el número total es manté en 1.476 persones. Per províncies: 227 a la província de Castelló, 512 en la d’Alacant i 737 a la província de València.
El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 479.687 de les quals 353.324 han sigut a través de PCR i 126.363 a través de test ràpid.
Hui dia hi ha algun cas positiu en 8 centres (1 a la província de Castelló, 1 en la d’Alacant i 6 a la província de València).
• Residents nous positius: 2
• Personal nou positiu: 0
• Residents que han mort: 0
En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 3 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València.
Salut Pública continua realitzant l’estudi de contactes en el brot declarat a la ciutat de Castelló. No s’ha confirmat cap positiu més fins al moment, per la qual cosa es manté en 31 el total de persones afectades.
Respecte al brot de l’empresa de Rafelbunyol, es continuen realitzant proves PCR per a descartar possibles casos en aquelles persones que comparteixen zones comunes amb unes altres que han donat positiu.
Del brot únic familiar de Burjassot, totes les proves realitzades en el seguiment de contactes han sigut negatives.

En la localitat de Llíria s’ha detectat un brot de 3 casos que correspon a una família que es troba en aquests moments aïllada en el seu domicili.

D’altra banda, les quatre proves PCR que s’han realitzat als contactes de la funcionària de la Conselleria de Justícia han donat negatiu. Salut Pública ampliarà la investigació per a descartar nous casos.

A València hi ha, d’una banda, 4 positius en un pis d’acolliment i, per un altre, han donat positiu els cinc membres d’una mateixa família.
Finalment, en un centre d’acolliment de persones refugiades a Cullera, hi ha tres casos positius.

Situació a la comarca del Camp de Túria

Com hem comentant anteriorement, la Conselleria de Sanitat ha confirmat en la localitat de Llíria un brot de 3 casos que correspon a una família que es troba en aquests moments aïllada en el seu domicili.

Aquests tres nous casos, s’afigen als ja sabuts en la capital de la comarca del Camp de Túria de 40 durant tot el temps de confinament. Fins al moment, en aquest municipi no s’havien detectat cap nou episodi de COVID-19. Per part seua, cap altra població de la zona ha patit alguna transferència del virus en les dues últimes setmanes, segons fonts oficials.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia