(EFE) L’Ajuntament de Llíria ha confirmat un brot de tres casos per contagi de covid-19 en la localitat produït en els últims dies. Cal destacar que aquest fet el va confirmar primer aquest dimecres la Conselleria de Sanitat. Llíria ha indicat que el brot que està “controlat” i correspon a una família que està aïllada ja en el seu domicili.

L’alcalde de Llíria, Manuel Civera, ha informat que, fora d’aquest brot, hi ha una quarta persona del municipi contagiada que actualment està ingressada a l’hospital.

“El brot correspon a una família que es troba en aquests moments aïllada en el seu domicili. Es tracta d’un cas importat, en el qual ràpidament es va localitzar al pacient zero i es van activar tots els protocols sanitaris per a procedir a l’aïllament dels membres familiars afectats”, ha assenyalat Civera.

L’alcalde ha volgut transmetre “un missatge de tranquil·litat a la població, i que no es faça cas a possibles faules que puguen circular, perquè es tracta d’una situació que està completament controlada”.

Així mateix, ha apel·lat de nou a “la prudència i responsabilitat de la ciutadania perquè el virus continua sent ací i no podem baixar la guàrdia”.

També ha agraït “el gran esforç que continua fent cada dia el personal sanitari per a atendre les persones malaltes”.

Mesures de Sanitat

La Conselleria de Sanitat actualitzarà aquest divendres les mesures de prevenció enfront de la *covid-19, en les quals es manté amb caràcter general l’aforament del 75%, en el cas de les universitats, discoteques o espais culturals, i s’inclouen activitats que fins ara no estaven regulades.

Així ho ha avançat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la primera roda de premsa amb presència de periodistes des de l’inici de la pandèmia, en la qual ha assegurat que els últims brots detectats en la Comunitat Valenciana són tots “familiars” pel que no són necessàries, de moment, mesures addicionals.

Barceló, qui ha destacat que el virus no està sent tan agressiu com al principi, ha assenyalat que l’índex de casos en la Comunitat està molt per davall de la mesura nacional, i ha avançat que en breu tornarà a estar operativa l’aplicació mòbil per a demanar cita en el centre de salut.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia