En el ple ordinari de juny de Bétera, celebrat el passat dilluns,  es va aprovar inicialment per unanimitat  el Reglament Regulador de Colònies Felines. Aquest punt va comptar amb els vots a favor de totes les forces polítiques.

El reglament estableix que l’única mesura de control més efectiva i ètica és el denominat Projecte CES (Captura, Esterilització i Solta). Aquest sistema consisteix a atrapar a la gran majoria de gats d’una colònia, esterilitzar-los i retornar-los al seu territori.

Ara, des de aquest departament, s’ha col·locat en una primera fase 10 plaques (7 en el núcli urbà i 3 a les urbanitzacions) que senyalitzen la ubicació de les colònies felines existents en el municipi.

Aquest treball està secundat perla col·laboració de més de 50 voluntaris, els quals han elaborat al costat de l’àrea de Sanitat un inventari amb les colònies existents per a així organitzar grups que s’encarreguen de cada colònia.

Així els voluntaris, cuidadors i alimentadors assignats s’ocuparan del manteniment i control de cada colònia sempre baix la supervisió dels coordinadors de zona i del personal tècnic municipal.

A continuació, adjuntem el vídeo del l’aprovació del reglament en el ple:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia