La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i el blanqueig de capitals a la província de València. A més a més, ha detingut a 22 persones, d’entre 34 i 55 anys, i de nacionalitat albanesa, romanesa i espanyola.

En l’operació, denominada “ILIRICO VILLAJUANA”, s’han realitzat 17 registres simultanis en diferents municipis de València, on  també constava la localitat de la comarca del Camp de Túria, Riba-roja de Túria. La resta són: València, Torrent, Ontinyent Xàtiva i en la província de Múrcia.  En els registres s’han intervingut 2.600 plantes de marihuana, sis plantacions en funcionament, 150.000 euros en efectiu i joies valorades en 30.000 euros.

Després de les primeres investigacions, es va constatar que aquestes persones estaven relacionades amb el tràfic internacional de drogues, i que podria tractar-se d’una organització criminal, que els seus integrants eren d’origen albanés, dedicada a la producció i posterior comercialització a l’estranger de drogues.

Els agents van intercanviar informació amb l’Oficina de l’Expert de Seguretat de la Direcció Central de Serveis Antidroga d’Itàlia i amb la DEA dels Estats Units, la qual cosa va portar a constatar antecedents policials per fets similars d’alguns dels posteriorment detinguts que havien tingut residència prèvia en aquests països.

Fruit de les investigacions es va comprovar que el grup criminal estava perfectament organitzat i jerarquitzat, i es van concretar algunes ubicacions que podrien albergar plantacions de marihuana i maquinària precisa per al seu envasament, ocultació i transport.

També es va descobrir la interrelació entre les persones que estaven a cura de les plantes; les que s’encarregaven del transport als llocs de magatzematge; les que viatjaven a Espanya de manera regular i organitzaven el trasllat de les produccions, i les que donaven suport mitjançant empreses situades a Espanya, que donaven una cobertura a l’activitat il·lícita.

Una vegada controlades aquests habitatges i recollits suficients indicis, els agents van procedir a la “explotació de l’operació”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia