(EFE) Un nou brot familiar de covid-19 detectat a Foios  ahir divendres, amb set contagiats, eleva a huit els brots registrats en les últimes setmanes en la Comunitat Valenciana, concretament des del 24 de juny i tots ells a la província de València excepte un a la ciutat de Castelló.

La Conselleria de Sanitat va informar aquest divendres que Salut Pública ha detectat un nou brot familiar en la localitat valenciana de Foios, amb set casos positius, del qual no s’ha oferit més informació.

Aquests són els brots de coronavirus detectats fins ara en la Comunitat Valenciana:

– Rafaelbunyol: El departament de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat va confirmar el 24 de juny l’existència d’un brot de covid-19 en una indústria càrnia d’aquesta localitat valenciana, amb set casos actius.

Després de la realització de les primeres proves PCR el número es va elevar a 14 casos, però posteriorment es va comprovar que diversos d’ells eren d’infeccions passades i la majoria dels contagiats té ja l’alta metgessa.

De les 117 últimes proves realitzades s’ha descartat el virus en 112 d’elles i queden altres cinc pendents de comprovar si es tracta d’infeccions passades o actives.

– Castelló: El 29 de juny es detecta un brot a la ciutat de Castelló, amb 16 positius. En aquests moments són ja 35 els contagiats, encara que es coneix la traçabilitat de tots els casos, segons la Conselleria de Sanitat.

– Burjassot: Sanitat va confirmar aquesta setmana un nou brot en aquest municipi valencià, amb sis casos detectats en una mateixa família, i s’està fent el seguiment dels contactes.

– Llíria: S’ha detectat un brot de tres casos que correspon a una família que està aïllada en el seu domicili.

– València: Hi ha dos brots, un de quatre persones en un pis d’acolliment i un altre de cinc membres d’una família. Així mateix, una funcionària de la Conselleria de Justícia va donar positiu i va obligar a posar en quarantena a quatre funcionaris més. Les quatre proves fetes a contactes han donat negatiu, però s’ampliarà la investigació per a descartar nous casos.

– Cullera: Tres casos positius en un centre d’acolliment de persones refugiades.

Foios: Brot familiar amb set casos positius, del qual no s’ha oferit més informació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia