València ciutat retrà homenatge a les víctimes de la covid-19 i al personal dels serveis essencials el pròxim 23 de juliol. Aquest homenatje consistirà en un “gran acte cívic”, el qual se celebrarà en la plaça de l’Ajuntament.

La celebració d’un acte públic de reconeixement i homenage a aquests col·lectius és un dels acords de la Comissió de Reconstrucció que la Corporació de la ciutat va acordar per unanimitat en la passada sessió plenària extraordinària.

L’acte formal tindrà lloc a les 21.30 hores i estarà obert a la ciutadania, mantenint sempre les pertinents mesures de seguretat i distància social, han informat fonts municipals en un comunicat.

Per a l’ocasió, hi haurà un concert de l’Orquestra de València, baix la batuta del seu director titular, Ramón Tebar, i en el qual es comptarà amb la participació d’una cantant solista del Cor de la Generalitat.

Així mateix, es realitzaran trets pirotècnics simultanis des de la plaça de l’Ajuntament, des dels caps de sectors fallers, i des dels pobles de València, que ompliran el cel de la ciutat de “palmeres blanques”, com a element simbòlic de reconeixement i homenatge.

La façana principal de l’Ajuntament s’il·luminarà de blanc, igual que les façanes de Correus, l’Ateneu Mercantil i l’edifici del Rialto, que han confirmat la seua col·laboració per a oferir una imatge comuna al·lusiva a l’acte de respecte i distinció a les víctimes de la pandèmia i als serveis essencials.

A més, en la pàgina web municipal www.valencia.es s’obrirà un Memorial específic, de manera que qui ho desitge podrà deixar plasmades les seues aportacions, records, expressió de duel, afecte o sentiment.

L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha subratllat la voluntat de l’Ajuntament i de la ciutat de recordar a totes les persones víctimes d’aquesta crisi global que ha assotat i continua assotant a la ciutat i a tot el planeta, i mantindre viva la seua memòria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia