El pròxim dimecres, 15 de juliol, tindrà lloc en el Club Social de Mas Camarena, a les 19.00 hores, una xarrada informativa per a la ciutadania en la qual el Departament de Comunicació del Consorci València Interior explicarà tot el necessari per a començar a realitzar compostatge casolà. Després de la xarrada, aquelles ciutadanes i ciutadans que estiguen interessats podran optar a una de les composteres que entregarà el Consorci València Interior. Les persones interessades hauran d’emplenar un full d’inscripció i enviar-lo a l’adreça de correu electrònic medioambiente@betera.es: cartelCompostaje_Cast_Form.

Després d’assabentar-se d’aquesta convocatòria, la veïna de Bétera i presidenta de les Ames de Casa i Consumidors Tyrius, Amparo Sancho, s’ha ficat en contacte amb l’equip de Betera.com per manifestar que “tot el que es faça és poc, però si des de la ciutadania no es comença a ser més cívic, ja es poden matar els ajuntaments”.   “Necessitem més educació cívica i conscienciació, si no, no podem avançar. Jo ho compararia amb les màscares, distanciament i neteja. Si això no ens ha entrat al cap i està en risc la nostra vida… Què podem esperar?”, ha prosseguit.

En aquest sentit, en un principi ens ha facilitat unes imatges de la setmana passada de la cantonada del seu carrer, on “han estat 15 dies tirant de tot i ningú cridava a l’Ajuntament. Com comprendreu, el panorama no és bo. Jo crec que haurien de començar ja en Bétera a denunciar. Crec que ho estan fent i jo no he denunciat perquè mai els trobe tirant-ho, però porte anys cridant”, declara Sancho.

Posterioment, aquesta mateixa veïna ens ha enviat més imatges on s’aprecia que s’ha tirat un congelador en el famós contenidor. “Municipals per les portes preguntant i demanant que els veïns col·laboren. Portem així anys i això cal parar-ho i posar cartells  per Betera, on diu el cost de la multa. Necessitem fer una campanya de conscienciació”.

D’aquesta manera, Amparo Sancho, fa una crida al civisme de la ciutadania com a veïna víctima de patir aquestes situacions, on “els veïns no poden ni tirar el seu fem de residus urbans normal al contenidor que toca perquè ho omplin d’altra classe de residus”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia