El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dilluns la incorporació al Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe d’una estació robotitzada amb la qual es podran realitzar fins a 2.000 proves PCR de diagnòstic de la COVID-19 més.

“Fins a aquest moment La Fe tenia capacitat per a fer 1.500 PCR”, de les quals actualment, “donada la situació de menor intensitat” en la Comunitat Valenciana es realitzen al voltant de 500, ha explicat el president, qui ha confirmat que amb els nous robots “es podria arribar a fer 3.500 PCR al dia”.

Segons el màxim responsable del Govern autonòmic, amb aquests equipaments “es donarà més seguretat” a la ciutadania gràcies a una detecció “ràpida” i control de la traçabilitat dels eventuals brots.

Així s’ha manifestat el cap del Consell en la seua visita als laboratoris de l’Hospital La Fe que alberguen els CovidRobots.

Aquesta línia robotitzada de realització massiva de proves PCR, instal·lada a la torre A de l’Hospital La Fe, permet incrementar la capacitat de realització de test de la Comunitat Valenciana fins a quasi 14.000 proves diàries entre els laboratoris de microbiologia dels hospitals i els centres d’investigació mèdica i universitaris.

“A ple rendiment, aquests Covidrobots permeten realitzar 2.000 proves de PCR al dia perquè s’adapten als protocols del laboratori i poden utilitzar reactius de qualsevol marca comercial”, segons ha explicat Jose Luis López Hontangas, cap de Servei Microbiologia en La Fe.

Aquesta tecnologia incorporada en La Fe se suma a la ja existent en el centre, en el qual existeixen dos circuits diferents per a realitzar PCR segons es tracte de mostres urgents o no. Quan el resultat es necessita immediatament, hi ha tres equips en els quals s’extrau l’RNA del virus i també es realitza la PCR. El procés dura entre 50 i 70 minuts. Si la mostra no és urgent, l’RNA del virus s’extrau en un equipament i després es fa la prova PCR en un altre.

L’estació robotitzada de la Fe és una donació emmarcada en el projecte Covidrobots que impulsen cinc professionals de diferents àmbits: Rocío Martínez, Investigadora principal en King’s College London; Andreu Veà, professor investigador i pioner en Internet; María Parga, Presidenta de Alastria, Javier Colás, Director d’innovació del Health Care Institute de ESADE Business School i Sandra Figaredo, Consultora Sènior de la consultoria de Comunicació i Assumptes Públics, LLYC.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia