(EFE) Dos nous brots familiars de covid-19 detectats a Santa Pola (Alacant) i Borriana (Castelló), amb quatre contagiats cadascun, eleven a deu els brots registrats en les últimes setmanes en la Comunitat Valenciana, des del 24 de juny. Aquests brots afecten ja les seues tres províncies.

La Conselleria de Sanitat va informar aquest dilluns que Salut Pública ha detectat, a més dels citats brots a Santa Pola i Borriana, cinc positius més ja anunciats el divendres en la localitat valenciana de Foios, també d’índole familiar i on hi havia ja set casos.

Aquests són els brots de coronavirus detectats fins ara en la Comunitat Valenciana:

– Rafaelbunyol: El departament de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat va confirmar el 24 de juny l’existència d’un brot de covid-19 en una indústria càrnia d’aquesta localitat valenciana, amb set casos actius.

Després de la realització de les primeres proves PCR el número es va elevar a 14 casos, però posteriorment es va comprovar que diversos d’ells eren d’infeccions passades i la majoria dels contagiats té ja l’alta metgessa.

De les 117 últimes proves realitzades s’ha descartat el virus en 112 d’elles i quedaven altres cinc pendents de comprovar si es tracta d’infeccions passades o actives: una és un cas positiu actiu i els altres quatre corresponen a infeccions passades.

– Castelló: El 29 de juny es detecta un brot a la ciutat de Castelló, amb 16 positius. En aquests moments són ja 35 els contagiats, encara que es coneix la traçabilitat de tots els casos, segons la Conselleria de Sanitat.

– Burjassot: Sanitat va confirmar aquesta setmana un nou brot en aquest municipi valencià, amb sis casos detectats en una mateixa família, i s’està fent el seguiment dels contactes.

– Llíria: S’ha detectat un brot de tres casos que correspon a una família que està aïllada en el seu domicili.

– València: Hi ha dos brots, un de quatre persones en un pis d’acolliment i un altre de cinc membres d’una família. Així mateix, una funcionària de la Conselleria de Justícia va donar positiu i va obligar a posar en quarantena a quatre funcionaris més. Les quatre proves fetes a contactes han donat negatiu, però s’ampliarà la investigació per a descartar nous casos.

– Cullera: Tres casos positius en un centre d’acolliment de persones refugiades.

– Foios: Brot familiar amb dotze casos positius, que segons l’Ajuntament està localitzat i controlant-se per a fitar-lo com més prompte millor.

– Santa Pola: Brot familiar amb quatre casos positius.

– Borriana: Brot familiar amb quatre persones contagiades.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia