L’institut d’Educació Secundària ‘El Quint‘ de Riba-roja de Túria ha sigut seleccionat pel jurat en la segona edició de la Beca RED-ACER 2020-2021. L’altre guardonat ha sigut l’IES Penyagolosa de Castelló de la Plana.
Aquest, és un premi ‘ex aequo‘, el qual permetrà al centre educatiu crear la seua pròpia Revista Escolar Digital (RED) de manera gratuïta durant el pròxim curs. Doncs, la BECA RED, impulsada per institucions públiques, privades i particulars, permet implementar el projecte REVISTA ESCOLAR DIGITAL als centres educatius candidats amb la finalitat de fomentar el pensament crític d’estudiants d’arreu del Món. Així, s’ofereix un mitjà d’expressió i opinió per als estudiants fomentant la mirada crítica de l’actualitat; converteix a l’estudiant en protagonista de la notícia i li ofereix un espai per informar de les activitats del seu entorn; proposa eines per identificar les notícies falses; proposa interacció amb estudiants d’altres cultures per treballar temes comuns utilitzant una llengua estrangera i permet aplicar les competències digitals utilitzant smartphones i tauletes com eines d’informació.

El projecte Revista Escolar Digital (RED) és una xarxa de diaris escolars dirigits, redactats i gestionats per alumnes de secundària amb el suport de periodistes professionals del diari d’actualitat per a joves Junior Report.

Aquest projecte compta amb un pla de treball específic i adaptat a cada centre escolar, les revistes escolars digitals publiquen cada setmana notícies, entrevistes i articles amb l’alumnat com a protagonista.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia