El Consell decidirà en els pròxims dies si estén l’ús obligatori de la màscara, com han fet altres comunitats del seu entorn i si flexibilitza algunes mesures relacionades amb els aforaments permesos.

Així ho va assegurar aquest dimecres el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Aquest va assegurar que l’ús de la màscara ja és obligatòria en determinats espais i moments, per la qual cosa del que s’està parlant “no és de màscara obligatòria si o no, sinó si s’ampliar l’obligatorietat en un altre àmbits”.

En aquest sentit, va afirmar que ho estan estudiant, “intentant equilibrar el que té a veure amb la salut, que és la gran prioritat”, amb “les repercussions econòmiques que totes les decisions tenen”.

“Prendrem decisions en els pròxims dies, tant respecte a aquesta qüestió, com a unes altres que tenen a veure amb els aforaments”, va indicar Puig, qui va dir que existeix demanda de certa flexibilització d’aforaments en alguns àmbits, alguna cosa que podria fer-se “si s’admet obligatòriament l’ús de la màscara”.

El president va instar a ser “molt conscients que la pandèmia és ací” i que “hem de conviure amb el virus”, perquè encara no hi ha “un medicament eficaç ni una vacuna”, per la qual cosa és necessària “la màxima prudència i responsabilitat”.

Al seu torn, va afirmar que “la responsabilitat individual és fonamental”, i va dir confiar en els valencians i les valencianes, la immensa majoria de les quals està segur que segueixen totes les recomanacions.

“Si hi ha més responsabilitat personal és evident que es necessita menys normativització”, va assenyalar, si bé, va precisar que estan “en procés d’estudi” i que cal prendre decisions “en funció també de com es vaja actuant”.

Sobre els brots de coronavirus detectats en la Comunitat, el president va indicar que en aquests moments tots estan controlats, encara que va manifestar que “no es pot parlar de control absolut”, perquè “la societat sense risc no existeix”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia