(EFE) El Tribunal Suprem ha inadmés el recurs presentat per la Generalitat Valenciana contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Aquesta sentència va obligar en 2019 a la Conselleria de Medi Ambient a permetre la viabilitat del projecte de centre comercial Port Mediterrani, modificat posteriorment com Intu Mediterrani.

La sentència del TSJCV va anul·lar la decisió del Govern que denegava la proposta dels promotors de Port Mediterrani. El Tribunal Superior va considerar que la Conselleria de Medi Ambient havia de realitzar una nova resolució fixant les condicions perquè la proposta fora sostenible. Per aquest motiu, ara la fallada del Suprem suposa al seu torn un emplaçament per a la conselleria perquè dicte una nova resolució.

En una provisió d’inadmissió, l’alt tribunal argumenta la inadmissió en què “la qüestió” que se sotmet al seu criteri versa “sobre la interpretació i aplicació de dret autonòmic, sent la cita de preceptes estatals infringits merament instrumental”,  per la qual cosa no és un assumpte que haja de ser sotmés a un recurs de cassació.

“Tampoc pot ser atesa la denúncia sobre la falta de motivació i d’incongruència omisiva i interna que es formula en l’escrit de preparació, perquè la Sala d’instància, amb posterioritat a la sentència ara recorreguda en cassació, va donar contestació explícita i prou raonada”, assenyala l’alt tribunal.

La Generalitat va recórrer davant el Suprem la sentència del macrocentre comercial Intu Mediterrani amb l’argument que la fallada del Tribunal Superior de Justícia xocava amb la legislació estatal i la normativa europea, de manera que resultava necessari que l’alt tribunal fixara doctrina per a assegurar un procediment amb totes les garanties. Ara, el que el Suprem li diu és que la interpretació del dret autonòmic que va fer el TSJ és vàlida i que no hi ha material que afecte la normativa estatal i que requerisca la seua interpretació doctrinal del Dret.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia