(EFE) Tres mitjans aeris s’han incorporat a partir de les 08.00 hores d’aquest divendres a les tasques d’extinció de l’incendi forestal declarat en el terme municipal de Monòver, a la comarca alacantina del Mig Vinalopó. Aquest incendi es troba ara perimetrat després d’haver destruït ja 140 hectàrees de massa forestal, segons fonts del Centre de Coordinació d’Emergències i del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant.

L’incendi es va declarar en la partida de la Romaneta, un paratge muntanyenc entre els termes municipals de Monòver i La Romana, i el seu origen va poder ser una crema incontrolada de restolls, el responsable dels quals ha sigut detingut.

Les tasques d’extinció nocturnes han transcorregut sense incidències en els focus més calents de l’incendi, després que ahir al matí les flames obligaren a desallotjar de manera preventiva a una trentena d’ocupants de tretze masies disseminades en zones pròximes al foc.

Durant la nit han estat treballant efectius del consorci de bombers d’Alacant, set unitats de bombers forestals de la Generalitat i dues brigades de Divalterra, que han aconseguit una evolució favorable de les flames.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, que anit va visitar, al costat del president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, el centre de comandament avançat per a seguir l’evolució de l’incendi. ha indicat que el perímetre de l’incendi és d’unes 140 hectàrees i que al llarg del dijous han treballat en l’extinció 16 mitjans aeris i més de cent terrestres, que al llarg del dia han fet front a les dificultats orogràfiques i a un vent canviant.

Així, encara que el centre de comandament de l’incendi haja comunicat l’evolució favorable de l’incendi, manté l’alerta per a evitar possibles reproduccions.

Mazón ha destacat la coordinació en les labors d’extinció d’aquest incendi en el qual també participen mitjans de la Generalitat Valenciana, la Guàrdia Civil i el Ministeri de Transició Ecològica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia