Des del departament municipal de Manteniment d’Edificis Municipals, Aigua i Recursos Hidràulics de Bétera s’ha dut a terme la reparació d’una eixida d’aigua en la piscina descoberta que feia perdre entre 250 i 300 mil litres d’aigua al dia, segons indiquen des de l’àrea. Cal recordar que al mes de juny, ja es va parlar d’aquest assumpte en el ple ordinari: https://youtu.be/ELvR270rBuo.
Des del departament expliquen que “la piscina requeria uns treballs de millora urgents que sobretot se centraren a deixar de malgastar tots aquests litres d’aigua i a oferir un millor servei a la ciutadania”. Els treballs de manteniment ja no eren suficients per a contindre els danys.

 Amb aquesta millora es pretén incrementar l’estalvi en el consum i despesa de clor i altres productes, que amortitzaran el cost de l’obra en poc temps. A més, els danys dilatats en el temps podien afectar la fonamentació de la piscina el que podia ocasionar el trencament del got o inclinar-lo en fallar al terreny.

Les actuacions realitzades s’han centrat en diverses reparacions del got com la realització d’un anell de seguretat amb una renovació completa del sistema d’impulsió i retorn. Amb aquesta renovació s’ha duplicat el nombre d’impulsors i skimmers de la piscina descoberta millorant la recirculació de l’aigua filtrada i el repartiment de producte químic.

Fins a l’actualitat, els impulsors antics estaven situats a 50 metres de la zona més profunda de la piscina pel que l’aigua clorada a penes arribava a la meitat, quedant-se la resta menys clorada, la qual cosa permetia la proliferació d’algues.

També s’han instal·lat noves canonades, s’han reparat 3 clivelles en el got i s’ha canviat tota la vora de la piscina. I per a finalitzar, s’ha actuat en la zona de la depuradora perquè l’arena dels filtres estava totalment compactada. En total s’han canviat 14 tones d’arena que milloraran la filtració de l’aigua de la piscina.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia