(EFE) El Port de València serà un dels primers a definir la seua estratègia poscovid i contemplarà les actuacions en situacions d’emergència sanitària com la viscuda. Així ho recollirà el nou pla estratègic de l’Autoritat Portuària fins a 2030.

La APV licitarà aquest mes per 511.000 euros el desenvolupament del nou pla estratègic que, a més de la vigilància de situacions d’emergència, recull la innovació, les noves oportunitats de negoci i el desenvolupament logístic, ha informat en un comunicat.

Segons el cap de Planificació Estratègica i Innovació de la APV, Juan Manuel Díez, es prioritza la sostenibilitat, la participació ciutadana i la digitalització i el seu horitzó és 2030 però revisable en 2025.

Els cinc eixos estratègics són les noves oportunitats de negoci i desenvolupament tecnològic; transició energètica, descarbonització i lluita contra el canvi climàtic; transformació digital; innovació; i relació Port-Ciutat.

El pla respon també a les singularitats i rols dels ports de València, Sagunt i Gandia, ha dit Díez, qui ha apuntat que té una visió a llarg termini fins a 2050 per a tindre en compte les característiques de *Valenciaport com a infraestructura comercial al servei de la mobilitat de les mercaderies, port logístic, d’aprovisionament i distribució, i com a port ciutadà.

El seu desenvolupament es traurà a licitació amb un termini màxim d’execució de 9 mesos i amb data d’inici dels treballs entre octubre i novembre d’enguany.

El marc del Pla Estratègic estarà alineat als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i el Pacte Verd de la Unió Europea, i està en la línia del marc del sistema portuari que està dissenyant Ports de l’Estat.

Respecte a la relació ciutat-port, ha indicat que és un eix fonamental del nou pla per a seguir en la línia que està desenvolupant la APV i que contemplarà mesures per a la mobilitat, la gestió d’espais compartits, la contribució a l’economia blava o la formació i ocupabilitat.

El pla també estima el desenvolupament de noves oportunitats de negoci i desenvolupament logístic com el foment del ferrocarril, la integració modal i amb les Xarxes Transeuropees de Transport o l’impuls d’àrees logístiques.

En el marc de transició energètica, descarbonització i lluita contra el canvi climàtic, s’alinea amb les inversions de la APV en el seu objectiu 2030, zero emissions, junta a noves que puguen desenvolupar-se en aquest nou projecte.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia