La Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), el Institut d’Estudis Catalans (IEC) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) van signar la setmana passada un protocol de col·laboració per una normativa inclusiva i unitària.

El president de l’IEC, Joan Domènec Ros; el president de la  (AVL), Ramon Ferrer, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, van signar un protocol general que explicita la voluntat de cooperació de les tres institucions per a l’establiment d’un model normatiu de llengua comuna que siga unitari i, alhora, respectuós amb la variants geogràfiques de la llengua. Amb aquest acord, les tres entitats volen contribuir a reforçar la unitat de la llengua i, alhora, facilitar la identificació en el model normatiu de tots els parlants del territori lingüístic.

En aquest acord, les tres institucions s’insten a establir i facilitar els instruments necessaris per a fer possible aquest objectiu comú, han indicat les fonts.

En el marc d’aquest protocol, la Secció Filològica de l’IEC, l’AVL i la Comissió Tècnica d’Assessorament Lingüístic de la UIB es compromet a l’elaboració d’un model unitari amb la prioritat posada en les formes convergents, però que alhora reculla i respecte la variació interna de cada parla.

“Aquest model ha de nodrir els nous recursos normatius que genere cada institució”, han insistit les fonts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia