Avui tornem amb els concerts d’estiu.
El 7 de juliol del 2018, en l’ermita i a la nit vaig disfrutar de música al piano pel nostre paisà Àngel Torres que començà al Centre Artístic Musical de Bétera, el seu instrument en els primers anys va ser el clarinet, però com que el piano l’atreia, es posà a la faena i ens demostrà en aquest “instrument” la seua categoria com a professional, el seu domini i la seua sensibilitat interpretativa en aquest concert excepcional i en aquesta ocasió va ser acompanyat de Natàlia Valero.
Natàlia Valero és una MEZZOSOPRANO fantàstica com a intèrpret amb una veu i uns registres meravellosos, una jove amb proximitat i simpatia (jo diria al mateix nivell que la música), en la seua “carrera” com a cantant, té interpretacions singulars i amb orquestres del primer nivell, canta tots els generes en una gran “desimboltura” interpretativa i musical d’una manera excepcional.
Tots dos unes vegades junts i altres sols Àngel al piano em feren viure un somni.
Gràcies Natàlia i Àngel.

El 13 de juliol del 2018 a la nit en l’ermita com aquell que diu vaig “tocar el cel”, en este cas els que em feren disfrutar de la nit foren José Luis Estelles al clarinet i Alberto Rosado al piano, José Luis és fill de Bétera i va començar al Centre Artístic Musical de Bétera, no sé què dir de José Luis, ja que igual que els companys dels quals he parlat abans sempre em quedaré curt, és un gran músic i director en moltes ocasions, té algun CD que altre gravat i la seua “carrera musical” està per tot lo alt, sols cal mirar en la Wikipedia per veure el seu “recorregut” i trobareu aquesta categoria de la qual parle al principi.
D’Alberto Rosado, no sé què dir d’aquest Mestre que de fet jo no coneixia com a molts altres però que si ha deixat el seu so i la seua virtuositat interpretativa als meus sentits i de segur a tots els presents, el que  és clar és que em feren disfrutar i de segur a tots els presents d’una nit de somni.
Gràcies José Luis i Alberto.

El 5 de juliol del 2019, també a l’ermita i a la nit els que em feren passar una vetlada musical inoblidable fou un grup anomenat Braccia Veloci, compost per tres Mestres i virtuosos, “feren” música del Renaixement i Barroca, músics amb una gran trajectòria internacional a pesar de la seua joventut, el fet és que em “portaren” pels segles, jo diria del XIV al XVIII més o menys i el viatge fou molt grat, música antiga tocada amb instruments antics, un dels components del grup, Víctor Belmonte d’una família de músics, és de poble, va començar al Centre Artístic Musical de Bétera, tocà en aquesta ocasió amb un “sacabutx” que és el trombó original (l’amic Víctor està des de fa molts anys per Europa com a músic professional), l’acompanyaven dos Mestres més, Bea Lafont que entre altres instruments posà en alguna cançó la veu i va tocar també amb un violí barroc i per últim José Duce tocant un orgue antic.
Se situaren en l’àmbit d’espectadors i em feren aplegar tot l’encant d’aquestes músiques i la seua brillant interpretació.
Gràcies Víctor i companys per eixa vetlada inoblidable.

El 6 de juliol del 2019 també a l’ermita i a la nit vaig disfrutar de la música a més no poder per distintes raons, perquè l’entorn és meravellós, l’ambient grat, els músics molt propers i excel·lent la música elegida i interpretada divinament, com en un somni, tot un cant a la “maestria”.
El fet és que cinc músics que sent joves (un poc mes que ara) van ajuntar-se d’estudiants-músics a la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, formaren un grup de vent anomenat Siliqua Ventage, van conquerir Espanya i Europa tocant junts, en un moment es dissolgueren per a seguir cadascú amb la seua carrera professional, doncs bé, després de 15 anys d’haver-se separat, va i decideixen ajuntar-se per tornar a fer música i a Bétera vam tindre l’honor d’escoltar-los i viure la seua maestria i el virtuosisme d’ara (més madurs) amb més experiència, de fet em deixaren bocabadat.
Dos d’ells molt a veure amb el nostre poble, Vicent Morelló, flauta solista, ha actuat i triomfat per tot arreu del Món, va començar al Centre Artístic Musical de Bétera, altre també relacionat al nostre poble es Pere Vicent Alamà, clarinet i Mestre-Director de la Banda Simfònica del nostre CAMB, amb ells també un trompa, un oboé i un fagot, tots tres Mestres amb un altíssim nivell musical, a més són de la província de València.

El 13 de juliol del 2019 vaig estar a l’Ermita, al concert de CANTARE PER AMARE, format per tres “fora de sèries” Yolanda Marín soprano, Nester Martorell tenor i al piano el nostre veí i amic Josep Manel Campos. La majoria de les peces que tocaren i cantaren eren com cançó italiana, dolça, de nivell i per a mi mol ben interpretada.
Ho vaig disfrutar escoltant aquesta veu tan pura, dolça i potent de Yolanda, també la forta i agradable veu de Nester i com no, la maestria en la interpretació de Josep Manel Campos, de Bétera, que va començar com molts altres al Centre Artístic Musical de Bétera, Cadascú d’ells feren que els “seus instruments”, Yolanda i Nester les veus i Josep Manel amb saviesa i domini el piano, tots junts em “transportaren” com més enllà del que és terrenal.
Gràcies Josep Manel, Yolanda i Nester pel concert.

Sobre les fotografies dir que totes, les de la setmana passada i aquestes estan fetes en manual i en Raw, processades en lightroom, totes a la nit per la qual cosa l’isso és alt, entre 800 i 1600, l’apertura del diafragma la màxima que em dona l’objectiu entre 2,8 i 3,5 i la velocitat menys de 60 en tots els casos, la càmera amb trípode o suport, ja que com sabeu a menys de 60 es produeix moviment i el fet és que a part que jo no soc massa bo, existeix un xicotet tema de càmera, ja que la meua càmera a més de 800 d’isso s’aprecia “soroll” (com gra).

Amb el vostre permís i continuant en la música, les tres següents setmanes “veurem” i parlarem d’instrument i “mans interpretant”, tot relacionat amb la Banda Simfònica, l’Orquestra i el Cor del Centre Artístic Musical de Bétera.
Ens veiem doncs.

Text i imatges de Ximo Asensi i Alemany
Imprimir article
Comenta aquesta notícia