El patrimoni campaner del municipi de Bétera ha donat aquest cap de setmana un pas endavant més.
Ahir dimecres, 22 de juliol, va tindre lloc la baixada de la campana Carmen Luisa, campana que es troba en l’espadanya del col.legi Nostra Senyora del Carme. Aquesta serà restaurada en la ciutat d’Ontinyent les pròximes setmanes per l’empresa Electrorecamp.
La campana que data de l’any 1888 i es trobava ubicada originalment en la torre número 6 de la Casa Castell de Bétera, serà la primera vegada en la seua història que se sotmeta a una restauració completa.
Aquesta restauració consistirà en recuperar el so original del bronce amb els seus tocs tradicionals i igualment el jou de fusta (molt maltractat pel pas del temps) s’intentarà restaurar, recuperar totes les peces que el formen i sobretot recuperar el volteig de la campana ja que fins ara era realment impossible i perillós
La tasca impulsada per la Colla de Campaners no finalitza en la baixada de la campana. Ara pretenen recuperar tots els tocs que feia aquesta campana en la Casa Castell i després al col.legi. Desde la Colla de Campaners han volgut mostrat el seu agraïment a la Junta de Montes per mostrar el seu suport en voler recuperar part del patrimoni campaner amb una peça del segle XIX.
En una pròxima publicació, us oferirem un vídeo amb imatges facilitades per la Colla de Campaners.
Imatges: Ximo Asensi
Imprimir article
Comenta aquesta notícia