La Comunitat Valenciana ha registrat fins ahir dijous, un total de 61 altes i 86 nous casos de coronavirus.

Així, els últims cinc nous brots van ser els següents: un a Manises amb 19 casos en l’àmbit de l’hospital d’aqueixa ciutat, dues a València amb 6 i 4 positius -en tots dos casos l’àmbit social-, un a Rótova amb quatre positius i un a Sagunt amb tres positius en l’àmbit laboral.

Quant a brots anteriors, respecte al de Sant Joan d’Alacant, s’ha comprovat que el brot assignat a aquesta població pertany a la platja de Sant Joan d’Alacant. A Xirivella (València) hi ha 9 casos nous (en total, hi ha 12).

El total de persones curades en la Comunitat valenciana ascendeix ja a 17.886 persones: 2.544 a Castelló, en 5.948 Alacant i 9.393 a València. D’altra banda, s’han confirmat 86 nous casos per prova PCR des de l’última actualització, que situen la xifra total de positius en 12.334 persones.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que “l’augment de casos positius que estem veient en els últims dies és una clara anomenada a la prudència de tots els ciutadans”, per la qual cosa ha insistit que “no hem de relaxar les mesures d’higiene i prevenció davant el virus”.

D’altra banda, els 86 nous casos confirmats per prova PCR des de l’última actualització situen la xifra total de positius en 12.334 persones. Per províncies, el nombre de nous casos és: 9 a Castelló (1.719 en total); 28 a la província d’Alacant (4.162 en total); 43 a la província de València (6.443 en total) i altres 6 casos sense assignar.

D’aquesta forma, en aquests moments hi ha actius 612 casos, la qual cosa suposa un 3,06% del total de positius.Els hospitals valencians tenen, actualment, 63 persones ingressades: la província de Castelló es manté amb 14, sense pacients en UCI; 13 a la província d’Alacant, d’ells 4 en l’UCI; i 36 a la província de València, 4 d’ells en UCI.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del *coronavirus ascendeix a 537.714, de les quals 406.894 han sigut a través de PCR i 130.820 mitjançant test ràpid.

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 28 dies sense defuncions per coronavirus.

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a la província de Castelló, 1 en la d’Alacant i 6 en la de València.En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 3 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 0 a la província d’Alacant i 3 a la província de València.

Missatge de tranquil·litat de l’Ajuntament de Manises

Per part seua, l’Ajuntament de Manises ha enviat un comunicat a la ciutadania en el qual manifesta el següent:

El brot està sent controlat i monitorat des del primer moment per les autoritats sanitàries, amb participació del personal de rastreig adscrit a la Conselleria i els professionals del Centre de Salut local.
Per les dades facilitades fins ara, no consta que es tracte d’un focus de contagi massiu ni descontrolat, ni que existisca transmissió comunitària en el municipi.
Es trasllada a la població un missatge de calma, prudència i responsabilitat juntament amb un compliment estricte de les obligacions i recomanacions sanitàries vigents: ús de màscara, distància social i higiene constants.
El govern municipal manté contacte amb la Conselleria de Sanitat i rep dades actualitzades de l’evolució del brot. L’Ajuntament únicament informarà quan considere necessari o rellevant facilitar o aclarir informació com en el cas que ens concerneix.
Les dades que facilita Conselleria poden consultar-se diàriament en el següent enllaç:  http://coronavirus.san.gva.es/estadisticas.

En aquest sentit, recordem a la ciutadania que a Bétera, segons els dades actualitzades a 23 de juliol, per la conselleria, no s’ha detectat cap nou cas de Covid-19 durant els últims 14 dies.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia