Els primers respiradors invasius de fabricació valenciana ja estan en hospitals de la xarxa pública de la Comunitat Valenciana. En aquests moments, es troben en fase d’instal·lació i posada en marxa. Així ho va explicar aquesta setmana la Comissionada de Presidència de la Generalitat per al subministrament de material sanitari enfront de la COVID-19, María José Mira.

María José Mira ha recordat que la Generalitat va encarregar 100 respiradors invasius, ampliables fins a 500, a l’aliança formada per les empreses valencianes Temel i Power Electronics (ubicada a Llíria). D’aquests equips, s’han distribuït ja 90 entre els departaments sanitaris valencians i els restants deu s’entregaran el dimarts.

Els respiradors pretenen reforçar la capacitat dels hospitals per a l’atenció a malalts en les unitats de vigilància intensiva, si fora necessari. A la contractació a empreses valencianes d’aquests 100 respiradors invasius, ampliables fins a 500, se suma la compra d’altres productes, com a màscares, bates o pantalles de protecció ocular a empreses radicades en la Comunitat Valenciana.

La Comissionada de Presidència ha subratllat que, “afortunadament, en la Comunitat Valenciana, a diferència d’altres territoris, el sistema d’UCI no va arribar a col·lapsar, però hem de preparar-nos per a qualsevol eventualitat”.

Segons ha destacat María José Mira, l’adquisició d’aquests equips «s’emmarca en les accions de planificació per a preparar el sistema públic valencià amb la finalitat de poder reaccionar davant qualsevol eventualitat derivada de la pandèmia».

Dels 100 equips adquirits a Temel i Power Electronis, que s’han distribuït en funció de l’estimació de necessitats dels diferents centres sanitaris, s’han remés 12 a l’Hospital La Fe; altres 10 s’han enviat a l’Hospital de Clínic-Malva-rosa; 9, a l’Hospital General de València; i 8 cadascun a l’Hospital General de Castelló i a l’Hospital General d’Alacant.

Així mateix, s’ha remés 7 respiradors a cadascun dels hospitals Arnau de Vilanova, Doctor Peset i La Ribera; 6, a l’Hospital Sant Joan d’Alacant i d’altres al d’Elx; i dos cadascun als hospitals de Vinaròs, La Plana, Sagunt, Requena, Gandia, Xàtiva-Ontinyent, Alcoi, la Vila Joiosa, Elda i Orihuela.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia