Els viatgers que arriben al Regne Unit des d’Espanya hauran de guardar una quarantena de 14 dies des d’aquesta mitjanit. Doncs, el Govern britànic ha exclòs a Espanya de la llista de països segurs enfront de la covid-19.

La mesura s’aplicarà a tot el territori espanyol, incloses les illes Balears i Canàries, tal com ha explicat un portaveu del ministeri de Transport de Regne Unit. Abans de la decisió del Regne Unit, Bèlgica va prohibir els viatges no essencials a Osca i Lleida i va instar a elevar la vigilància en els desplaçaments a Aragó, Catalunya, País Basc, Navarra, La Rioja i Extremadura, encara que no va prohibir els desplaçaments a aquestes àrees.

L’exclusió d’aqueix llistat, en el qual figuren països com França, Alemanya, Estònia o Eslovènia -però no Portugal o els Estats Units-, significa que els viatgers que arriben d’Espanya hauran de tancar-se durant catorze dies en un domicili al Regne Unit sota pena de multa de fins a mil lliures (1.072 euros).

La decisió de l’Executiu britànic es produeix després que diverses comunitats autònomes espanyoles hagen notificat nous brots de COVID-19 i un augment de contagis, mentre que les dades del sistema de rastreig evidencien l’escassa capacitat per a identificar i vigilar els contactes de cada cas recentment diagnosticat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia