(EFE) La terrassa Umbracle i el Club Mya de València no van obrir ahir les seues portes, després que 12 treballadors d’aquestes sales d’oci hagen donat positiu en la prova de COVID-19.

Segons el responsable de les sales, Carlos Jaén, dijous passat un cambrer de la terrassa Umbracle va sentir malestar i va presentar febre, i va ser a l’hospital i, després de fer-li el test de coronavirus, es va constatar que estava contagiat.

L’empleat, que l’últim dia que havia treballat era el dissabte anterior, va avisar “immediatament” a la direcció de la discoteca, que va citar a la resta de treballadors d’aquesta terrassa i els va instar a fer-se les proves a l’hospital IMED de Burjassot, i tots ells van donar negatiu el dijous.

Ahir, l’empresa va encarregar també fer-se el test als empleats del club Mya, i 11 d’ells, “encara que no presentaven símptomes”, van donar positiu.

Segons Carlos Jaén, la Conselleria de Sanitat s’ha posat en contacte amb l’empresa per a iniciar el protocol de rastreig dels casos, empleats que es troba “a casa” i guardant les mesures necessàries per a evitar més contagis.

Les dues sales van tancar ahir a la nit “per responsabilitat, perquè el primer és la salut”, i per la “alarma social” que pesa sobre els locals d’oci, als quals Jaén ha demanat que “no es criminalitze”.

“Estàvem treballant a pèrdues, però obrim per animar i traure del ERTE a treballadors i que vaja a millor, i no a pitjor, la situació econòmica, perquè estàvem començant a remuntar una mica amb l’arribada d’alguns turistes”, ha dit.

El responsable de les sales ha insistit que ambdues, així com els empleats d’aquestes, compleixen tot el protocol anti-covid estipulat per a aquesta mena de locals, i ha reclamat solucions però “no el tancament de l’oci nocturn”.

Situació a Peníscola

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat ha elevat a 59 persones els positius en el brot de coronavirus detectat fa uns dies en la localitat castellonenca de Peníscola.

La Conselleria va demanar a les persones que van acudir els dies 11, 12 i 13 de juliol a la discoteca Banús de Peníscola que es realitzaren les proves sanitàries oportunes, dirigides a descartar possibles nous casos.

Salut Pública va establir d’aquesta manera un dispositiu especial per al garbellat de casos al qual s’han sotmés voluntàriament 588 persones.

Del garbellat, han donat com a resultat positiu per coronavirus 39 persones que, afegides als 20 positius ja determinats anteriorment, eleven fins al moment a 59 els casos positius en aquest brot.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia