El Govern d’Espanya declararà les bandes de música de la Comunitat Valenciana com a manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial. Es tracta d’una proposta conjunta de la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Cultura.

La iniciativa té com a objectiu el reconeixement del conjunt de societats musicals i bandes que es vertebren i desenvolupen en tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana, segons un comunicat de la Generalitat.

“Les bandes de música vertebren la Comunitat Valenciana i aquest reconeixement és una cosa molt positiva en el qual treballarem”, s’ha subratllat des del Ministeri de Cultura.

D’altra banda, el *president de la Generalitat ha celebrat el compromís del ministre Rodríguez Uribes de “reforçar” el finançament del Palau de les Arts, en el patronat del qual entrarà el titular de Cultura del Govern.

“És veritat que està infrafinançat”, ha dit en referència al Palau de les Arts el ministre, qui ha agregat que “l’òpera a València ha de ser reforçada en el finançament i en el compromís de formar part d’aqueix patronat”, i ha assegurat que “serà un honor que el ministre de Cultura siga ací”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia