La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat aquesta setmana la contractació de 85 nous rastrejadors, principalment personal tècnic documentalista, que se sumen als 1.008 amb els quals compta actualment la Comunitat Valenciana per a les labors de seguiment de contactes en casos positius per Covid-19.

Barceló ha alertat que “el nombre de nous contagis per coronavirus s’està accelerant en els últims dies”. De fet, s’ha duplicat en els últims 14 dies”. Per tant, “no ens podem confiar, no hem d’oblidar-nos que aqueix enemic invisible que és el coronavirus no distingeix entre familiars, amics, companys de treball o complets desconeguts. No hem d’abandonar la prudència mai i en cap situació”.

“La nostra preocupació se centra, en aquests moments, en l’augment de casos com a conseqüència de la mobilitat, les reunions familiars, les terrasses i l’oci nocturn, perquè sabem que són l’origen de bona part dels contagis que s’han produït en les últimes setmanes”, ha apuntat Barceló.

En la Comunitat Valenciana s’han detectat i encapsulat 48 brots de major o menor afectació, 27 d’ells en l’última setmana, amb un total de 506 casos. “Això ens permet saber que el sistema està funcionant i que, malgrat l’increment de casos, tenim capacitat per a seguir la seua traçabilitat. En aquesta línia, Barceló ha explicat que el 45,2% està relacionat amb l’àmbit social, i les reunions familiars o amb amics suposen un 22,6%, el mateix percentatge que en els brots relacionats amb reunions associats a espais d’oci. A més, el 49% correspon a persones entre 15 i 34 anys i el 31% entre 35 i 64 anys.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia