La Guàrdia Civil ha alliberat a tres dones d’origen sud-americà que estaven sent explotades en un domicili particular al municipi valencià de Godelleta.

L’operació Fake-job s’ha saldat amb la detenció d’un home i una dona –parella sentimental- als quals se’ls imputen els delictes de tràfic d’éssers humans, explotació laboral i estafa continuada.

Les tres joves que estaven sent explotades van ser les que van sol·licitar directament auxili a la Guàrdia Civil i a la Policia Local de Godelleta.

Els detinguts publicaven anuncis d’ocupació en una coneguda web i oferien treball com a servei domèstic en règim intern.

De totes les crides rebudes, sempre triaven el mateix perfil: dones joves, llatinoamericanes, en situació irregular a Espanya i amb residència fora de la Comunitat Valenciana.

Des de la seua incorporació en el domicili, els detinguts no respectaven les condicions prèviament pactades i les víctimes es veien obligades a fer les tasques domèstiques durant mesos sense percebre el seu salari.

La parella detinguda va estafar a més a les joves explotades, convencent-les perquè els entregaren els seus estalvis, que depositarien suposadament en inversions beneficioses per a elles. L’engany els va arribar a causar un greu mal patrimonial a elles i a les seues famílies.

Gràcies a la investigació, s’han identificat quatre víctimes anteriors que també van ser explotades en el mateix domicili, remuntant-se fins a l’any 2017.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia