(EFE) Un documental de la televisió pública alemanya ZDF assegura que la “copa hebrea de benedicció” que es custodia en la Catedral de València és el vertader “Sant Grial”. Es tracta d’una copa datada fa més de dues mil anys i pertanyent a una família jueva descendent de la tribu de Judà.

Segons explica l’Associació Cultural El Camí del Sant Grial, el director alemany Alexander Landsberger al costat del seu equip de la televisió pública ZDF es va desplaçar fins a València el passat octubre per a rodar al costat de la doctora en Història de l’Art Ana Mafé García un documental basat en les seues investigacions centrades en el Sant Calze de la Catedral de València.

Afig l’associació que “el Sant Calze, amb tota probabilitat, és la copa que va tindre entre els seus dits Jesucrist en l’últim sopar poc abans de morir en la creu”, i és a més “un símbol que s’associa al poder i a la sang”.

Assenyala igualment que “en realitat és un dels objectes de culte més buscats de l’Edat mitjana occidental” ja que “des de la seua irrupció en la literatura aquesta copa de benedicció en la qual Jesucrist va beure promet poder, influència i vida eterna”.

La doctora Ana *Mafé explica en el documental les proves que, en la seua opinió, demostren haver trobat en la Catedral de València el recipient sagrat.

En el documental la peça és presentada en la Capella del Sant Calze de la Catedral de València pel doctor Jaime Sancho Andreu, qui ha sigut el seu custodi zelador durant els últims vint anys.

Ana Mafé García mostra en el documental part dels seus estudis científics portats en el Laboratori d’Història de l’Art de la Universitat de València al costat de la doctora María Gómez, que “evidencien” que la copa que hi ha a València és una vertadera “copa hebrea de benedicció” de fa més de dues mil anys, pertanyent a una família jueva descendent de la tribu de Judà.

Assegura igualment que aquesta peça “és l’única copa sencera d’aquestes característiques que existeix en el món”.

Afig l’associació que “qualsevol copa que pretenga ser el Sant Greal ha de poder passar certs requisits arqueològics necessaris per a considerar-se mereixedor de tal títol”, per la qual cosa el documental també segueix “rastres d’altres peces”.

En el documental veurem com tot aquest material d’investigació es posa a prova en experiments físics i amb metodologia replicable.

Els seus estudis doctorals estan becats pel programa #verysentirlacultura del Centre Òptic Losan, i queden recollits a manera d’assaig en el llibre “El Sant Greal”, publicat per l’editorial Sargantana.

En el llibre s’explica el periple viatger de la relíquia des de Jerusalem, passant per les catacumbes de Roma i arribant fins a Osca, en l’antiga Hispània.

El canal TV ZDF també va comptar amb l’historiador alemany Michael Hesemann perquè poguera explicar el recorregut del Camí del Sant Greal.

Michael Hesemann va traçar en 2008 el “mapa del tresor” a partir de l’estudi de l’epopeia medieval anomenada “Parzival” (segle XIII) que descriu el Sant Greal com una “pedra brillant del cel”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia