Per mitjà de les reclamacions oficials als Pressupostos Municipals, l’Associació de Veïns/as de Camí Paterna, exigim al govern municipal que dirigeix Elia Verdevío ( PP) que complisca amb el que es va aprovar en el Ple municipal del 12 d’abril de 2019.

Des de l’Associació hem presentat el que es coneixen com a reclamacions als pressupostos municipals, que precisament es troben en exposició pública en aquests moments. En les reclamacions presentades, atribuïm al govern municipal que ni tan sols haja mantingut el que al nostre judici ja eren inversions mínimes per a solucionar la total falta d’enllumenat públic que patim des de fa anys, i també l’aïllament en el qual ens trobem per la falta d’un transport públic que ens permeta desplaçar-nos al centre del municipi i comunicació amb l’estació del metro.

Enllumenat i Transport Públic: una antiga reivindicació resolta provisionalment l’any 2019, que ara desapareix novament

Les protestes dels veïns i veïnes de la nostra zona venen de llarg havent protagonitzat concentracions i actes a les portes de l’Ajuntament i en alguns plens municipals. L’any 2019 vam obtindre un acord amb el llavors govern local, pel qual s’invertien 50.000 euros en la instal·lació d’enllumenat públic sostenible i 64.000 euros en una línia circular de transport públic (així estava recollit en els pressupostos del 2019). Va ser una proposta que en part realitzem nosaltres mateixos i que al final va ser acceptada pel Ple del Consistori. Quant a l’enllumenat, es tractava d’instal·lar punts de llum als carrers de la nostra Urbanització que tingueren (preferentment), una alimentació solar. D’aquesta forma es resolia el problema de l’enllumenat i a més, també el del manteniment i el cost de l’energia. Encara que sempre ens va semblar escàs, almenys “era una solució”.

Així mateix reclamem també la posada en marxa del projecte de transport públic circular, per al qual es van aprovar 64.000 euros en el mateix ple del 12 d’abril. Aquest projecte de transport públic contemplava un recorregut entre diverses urbanitzacions i el centre del poble, a fi de cobrir les necessitats de les veïnes i veïns d’aquestes zones.

Les veïnes i veïns del Camí de Paterna confiem que l’Ajuntament, no ens retrotraga  a la situació anterior del 2019, ja que ens veuríem obligats novament a iniciar les accions de protesta que ja havíem deixat arrere.

 

En Bétera, a 3 d’agost de 2020
Imprimir article
Comenta aquesta notícia