Betera.com us vol contar hui la segona iniciativa que posa en marxa en relació a les FESTES D’AGOST, per continuar mantenint-les vives a través de les nostres Xarxes Socials. Tal com ja avançàrem ahir, algunes de les iniciatives que us oferirem són de la mà dels nostres propis veïns i veïnes. En aquesta ocasió, la proposta ens l’han fet les Obreres Zaragozà, una estirp familiar amb molta tradició d’Obreres. Quan ens contaren la seua idea, no dubtarem en cap moment en col·laborar i compartir-la amb vosaltres.

Així, la nostra proposta conjunta és, que TOTES AQUELLES OBRERES que ho desitgen (siga de l’any, dècada i segle que siga), ens envien una imatge, per cada vestit que van lluir cada dia de festes durant el seu obreratge, al correu de betera@betera.com.

El que es pretén és mostrar del, 12 al 22 d’agost, una fotogaleria d’imatges cada dia amb els vestits que les Obreres del nostre poble van deixar bocabadats durant el seu any. Així que, si tu has sigut Obrera i vols que, per exemple, publiquem el vestit que vas dur el dia de la presentació, el dia de la festa major o el dia d’una discomòbil, tan sols has d’enviar-nos la imatge d’aquest dia al correu anteriorment indicat.

Com que alguns dels actes s’han anat modificant al llarg del temps, hem pensat la següent classificació per dia perquè sapigues millor quina imatge pot enviar-nos per a cada dia:

 • Dia 12: vestit de la presentació.
 • Dia 13: vestit de discomobil o revetla (verbena).
 • Dia 14: indumentària de la dansà
 • Dia 15: vestit tradicional d’Obrera de les Obreres Fadrines.
 • Dia 16: vestit tradicional de Clavariessa.
 • Dia 17: el vestit que es es llueix en festes que també es va lluir en Sant Valentí.
 • Dia 18: el vestit que es es llueix en festes que també es va lluir en el sopar de la Piscina.
 • Dia 19: vestit d’una revetla (verbena) o nit de rock.
 • Dia 20: la disfressa de la cavalcada.
 • Dia 21: un vestit de matí (de carrer).
 • Dia 22: una foto traguent a la següent obrera del pròxim any.
Procediment:

Les Obreres que vulguen participar deuran facilitar-nos una imatge per vestit. Podeu enviar imatge de tots els dies o sols dels vestits dels dies que vosaltres vulgueu.

Preferiblement, les imatges ens les podeu enviar al correu citat: betera@betera.com. No obstant, per a aquelles generacions que el sistema digital encara no existia i no tinguen manera de poder enviar-nos les fotografies, poden ficar-se en contacte amb nosaltres a través del següent telèfon: 679947651 (Carmen) i nosaltres t’ajudarem perquè tingues la teua imatge publicada durant les festes.

En les imatges enviades deurà constar el següent: l’any en què es va lluir aquest vestit, el nom i cognoms de l’Obrera que va dur-lo, si fou Obrera fadrina o casada i el dia que va dur-lo (seguint un poc la classificació que nosaltres hem fet). Qui ho desitge, de manera opcional, també pot indicar-nos el dissenyador i/o modista del vestit i si alguns dels vestits duen algun detall o complement d’alguna altra Obrera d’un altre any (mantellina de la iaia, la mare, la tia…).

En el cas de que l’Obrera ja no estiga entre nosaltres però els seus familiars també vulguen recordar-la o siguen imatges de fa molts anys, el seu familiar deurà seguir el mateix procediment.

Dades d’enviament o recepció de les imatges:

Des de hui dimecres fins a l’11 d’agost a les 20.00 hores hi ha de temps per poder enviar-nos o fer-nos arribar les imatges. Esperem la vostra participació per poder dir allò de: #beteraunesfestesquerecordar

Imprimir article
Comenta aquesta notícia