La Guàrdia Civil de Llíria ha desmantellat una xarxa d’estafes bancàries, dins l’operació ‘Cellpos‘.

Els cossos de seguretat han investigat a set persones per delictes de falsificació de document públic, usurpació d’estat civil, estafa bancària, blanqueig de capitals i grup criminal, per un import de 20.140 euros, aproximadament.

El mètode de treball d’aquest grup era el Sim Swapind. Es tracta del descobriment del número de la targeta telefònica amb la posterior duplicació de les targetes SIM de les víctimes. Amb això, la banda aconseguia adquirir un control total de la línia telefònica, aconseguint així rebre els SMS amb les claves de confirmació de les transferències i altres operacions que ordenaven des de la banca en línia dels propietaris del mòbil. Les claus d’accés als comptes bancaris havien sigut descobertes amb anterioritat mitjançant tècniques de phising o infecció dels dispositius informàtics. Per últim, empraven documentació estrangera des de les línies contractades amb les quals hackejaven els comptes bancaris de les víctimes.

Aquest grup aconseguia extraure grans quantitats de diners i els distribuïa entre comptes nacionals i estatunidencs. Posteriorment, el blanquejaven mitjançant l’extracció en efectiu en caixers automàtics, sent els encarregats d’açò un grup de ‘mules econòmiques’ pertanyents a últim escaló del grup. L’àmbit internacional no acaba ací, i es que la Guàrdia Civil, en el transcurs de les investigacions, ha comprovat que els escalons superiors del grup realitzaven constants desplaçaments de països sud-americans a Espanya, el que ha fet necessària la col·laboració amb la policia sud-americana.

L’extracció dels diners, les compres realitzades i el rastreig de l’efectiu estafat ha permés a la Guàrdia Civil identificar i localitzar als components del grup criminal. De moment, la investigació continua oberta.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia