El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha participat aquest dijous, 05 d’agost, en la signatura del pacte polític de l’Acord ‘Alcem-nos‘ per a la recuperació de la Comunitat Valenciana, que se suma a l’Acord Social, rubricat per representants empresarials i sindicats, i a l’Aliança Institucional, subscrita per les tres diputacions, les quatre grans ciutats de la Comunitat Valenciana i els 542 ajuntaments, representats per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

La signatura s’ha produït en el Saló dels Espills del Palau dels Borja, seu del Les Corts Valencianes, minuts després que el Ple de la Cambra l’haja aprovat amb els vots dels grups Socialista, Popular, Ciutadans, Compromís i Unides-Podem.

 

Compareixença en Les Corts

D’altra banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat que els fons europeus per a la reconstrucció són “una gran oportunitat” per a accelerar la transformació del model econòmic i social de la Comunitat Valenciana, mentre l’oposició li ha reclamat més concreció en els projectes a finançar.

Així s’ha posat de manifest durant la seua compareixença en Les Corts, a petició pròpia, per a valorar l’acord del Consell Europeu per a la Reconstrucció, que destinarà a Espanya 140.000 milions d’euros, i dels quals la Comunitat espera “tindre la màxima implicació i responsabilitat en el seu desenvolupament”.

Tant PP com Ciutadans (Cs) com Vox han sol·licitat tindre més concreció dels projectes, els diners que es podria obtindre i les condicions i, encara que Puig ha dit que li “agradaria entrar en més detall”, ha argumentat “que ni el propi Govern pot avançar perquè hi ha qüestions que no se sap com s’executaran”.

Puig ha explicat que les ajudes europees van orientades a la transició ecològica, la digitalització, la igualtat entre homes i dones i la cohesió social i territorial, ha incidit en què se centraran en aqueixes idees i ha afirmat que són partidaris del model alemany de “una acció conjunta entre parts i tot per eficiència, institucionalitat i cohesió territorial”.

Ha detallat que les línies estratègiques dels projectes per a “captar” ajudes europees són seguretat sanitària, ocupabilitat, capital humà, digitalització, innovació, sostenibilitat, inclusió i justícia social, administració més eficient, reequilibri territorial i infraestructures.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia