Aquest dissabte, 8 d’agost, hem rebut una foto denúncia d’un veí de la urbanització Los Pinares sobre el servei de recollida de poda en el terme de Bétera.

Segons ens explica, “a la urbanització Los Pinares, en l’avinguda dels Serrans, entre els números 34-38, porten setmanes acumulant-se bosses de poda, de manera que s’està convertint ja en un abocador”.

En aquest sentit, reclama la recollida de la poda i neteja d’aquest.

Aclariments àrea de Medi Ambient

Al seu torn, cal recordar que fa unes setmanes des del departament municipal de Medi Ambient ens van indicar que són conscients de la desmesura de poda existent en algunes zones i que estan treballant en totes les zones de manera exhaustiva per a poder recollir-la tota, ja que hi ha molta en cada zona. Per això, ens asseguren que els operaris estan fent un gran esforç i estan llevant tant la que els concerneix com aquelles que alguns professionals de jardineria deixen també en la zona.

Al seu torn, van explicar que sent conscients també que l’empresa actual que s’encarrega d’això (Garbialdi) no poden abastar més i va desbordada de treball, es vol traure a licitació aquest servei perquè una empresa especialitzada duga a terme aquesta tasca de manera adequada. No obstant això, s’incideix en què el procés de licitació és un procés costós quant a temps, ja que implica diferents procediments, entre ells el tema burocràtic i “s’han de fer bé les coses”.

Des d’aquest àrea també s’ha apreciat en aquests últims mesos un increment del volum de poda. A més, de l’augment normal de cada estiu amb motiu dels ciutadans que estiuegen en els seus xalets, també s’ha detectat que durant les etapes passades de desescalada algunes persones han deixat els seus llocs habituals de residència a la ciutat i estan tornant als xalets de les poblacions per a fer d’ells el seu habitatge. Això també ha suposat major increment d’enderrocs i poda.

Per tot això, des del departament es va remarcar que s’està treballant per a oferir la millor solució a tota aquesta situació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia