19 persones, d’entre 17 i 60 anys, van ser detingudes el passat dijous per la Guàrdia Civil de Llíria com suposats integrants d’una organització criminal que es dedicava al narcotràfic de cocaïna i haixix. Segons la Comandància Provincial, els detinguts són persones de nacionalitat colombiana, boliviana i espanyola que residien a València, Llíria, Xiva i Cheste.

La investigació va tindre com a resultat el desmantellament d’un laboratori de cocaïna en un pis de València i dues plantacions de Marihuana a Benissanó. Per altra banda, s’incautaren 60.000 euros en bitllets, nou vehicles, 19 mòbils i divers material informàtic, quatre quilos de cocaïna i haixix i quatre armes, una d’elles de foc.

Durant el procés de la investigació, la Guàrdia Civil va poder constatar l’existència de tres grups diferenciats. El primer d’ells operava en les localitats de Llíria, Benissanó i Benaguasil i estava format per cinc dels investigats d’origen espanyol. Segons s’informa, aquestes persones estarien coordinades durant un llarg període en la distribució de tasques per al subministrament de cocaïna, marihuana i haixix, així com l’elaboració de plantacions de marihuana.

El segon grup estava format per un home bolivià i la seua dona d’origen espanyol, a més d’un altre home colombià i un altre de nacionalitat espanyola que operaven en València. Aquests estarien vinculats amb altres dos detinguts d’origen espanyol de Xiva i Cheste.

El tercer grup el formava cinc persones, quatre de nacionalitat colombiana més un espanyol, que distribuirien cocaïna, haixix, marihuana i cristal en València. A més, s’encarregaven de l’elaboració i adulteració de cocaïna en diferents substàncies de tall en el seu domicili.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia