Parlar de Festes sense música és com parlar d’una truita sense ou. I és que unes festes patronals de qualsevol poble són inconcebibles sense una banda de música, una xaranga o una colla de tabal i dolçaina, per exemple.

En aquest sentit, cal indicar que el Centre Artístic Musical de Bétera sempre ha jugat un paper important en les nostres Festes Patronals. En un altre reportatge parlarem, al llarg d’aquests dies, sobre les xarangues i la colla de Tabal i Dolçaina però hui cal centrar-se en el centre. La banda sol acompanyar les festes en qualsevol acte solemne i oficial (processons, cercaviles oficials com el de la Rodà…), però a més la societat musical realitza més tasques durant els dies de festes.

La banda del Centre Artístic Musical de Bétera sol obrir l’acte de presentació de cada any, després d’una breu introducció per part dels presentadors de l’acte. Així, desfila pel corredor al so de la música. Però aquesta societat musical, a més de tot açò, cal recordar que abans de 2012 ens tenia acostumats a un altre acte que, en els últims anys es duia a terme en el poliesportiu municipal. Parlem del conegut com Festival de Bandes, en el qual participaven també d’altres racons del Món, com per exemple Pont Saint Martin (poble agermanat amb Bétera).

Aquest esdeveniment musical ja desaparegut donaria pas a un altre. D’aquesta manera, des de l’any 2012, el centre és l’encarregat d’oferir-nos l’espectacle musical després de l’acte de presentació. Encara que podem trobar un antecedent en el concert que en 2001 va oferir de la mà de Francisco, fins al mencionat any 2012 no seria quan definitivament cada any ens oferiria un concert el dia de la presentació. Aquesta iniciativa propicia el foment de la nostra música local i enalteix merescudament la seua figura dins del nostre poble. Així mateix, cal indicar que aquestes actuacions sempre solen ser acompanyades de figures representatives de la nostra música.

El primer concert que va oferir en 2012 va ser de la mà de la soprano de Bétera  José Bes.

En 2014 la banda va recordar a Nino Bravo en el seu concert.

En 2013 la banda va oferir “El fantasma de la Ópera“.

En 2015, “Pep Botifarra” i Xavier de Bétera també actuaren acompanyats de la banda.

En 2016 la banda del Centre Artístic Musical de Bétera va acompanyar a Maria del Mar Bonet en concert amb Borja Penalba.

L’any 2017, la Banda simfònica actuava al costat de “Eterno Mecano”.

En 2018 la Banda del Centre Artístic Musical tenia previst actuar amb Sis Veus per a un Poeta, però aquest concert es va ajornar per a un altre dia en l’auditori de la Casa de Cultura a causa de la pluja.

Finalment, en 2019 va oferir un gran concert amb l’actuació estel·lar de Nuria Fergó i Felipe Garpe amb els seus «mariachis» i la Banda Simfònica del Centre Artístic Musical de Bétera, a càrrec de l’Excel·lentíssim Ajuntament de Bétera.

 

Agraïment especial per la seua col·laboració a: Víctor Gámez Zaragozá.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia