Aquest mes d’agost tampoc ha faltat el lema de la Mancomunitat Camp de Túria, dins la seua campanya contra la prevenció d’addiccions que du a terme a través de la Upcca. Així, dins de la seua campanya “12 lemes”, proposa ara elegir el teu estiu sense que cap persona et diga com et tens que divertir..

Amb el nom “elegeix el teu estiu”, et recorda que estem a l’estiu i això significa que gràcies a les bones temperatures i a les vacances, volem eixir més i relacionar-nos més, i això fa que es donen situacions que fan que en aquesta època es done un major consum de substàncies addictives.

Així, indica que l’època estival pot portar als individus a ser més susceptibles a l’inici en el consum de drogues degut potser a disposar de més temps lliure i a realitzar més activitats socials que incrementen l’exposició a aquestes
Segons un estudi d’investigadors de l’Escola de Medicina de la Universitat de Nova York que publiquen en el “Journal of General Medicine” un 30% dels iniciats recents en el consum de cànnabis, un 30% en el d’èxtasi (MDMA) i un 28% en el de cocaïna, van començar a consumir a l’estiu. Relacionat amb això és important ressaltar l’informe de l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies, en el qual es recull que els joves espanyols són els quarts que més cànnabis (17,1 per cent) han consumit en l’últim any a Europa. Això vol dir, que aqueixos primers consums que s’inicien en l’estiu es converteixen en molts casos en un consum instaurat i per tant generant una addicció.

Per a fer front a aquesta realitat, des de la UPCCA de la Mancomunitat Camp de Túria es recomana tindre un oci proactiu durant tot l’any, però en una època com l’estiu (en la qual ja hem comentat que disposem de major temps lliure) és prioritari que aprofitem per a programar i realitzar totes aquelles activitats saludables que realment ens abelleix realitzar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia