La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dilluns per a explicar com s’implantaran en la Comunitat Valenciana les mesures acordades entre totes les comunitats autònomes divendres passat.

Es tracta de limitacions que entren en vigor en la Comunitat Valenciana a partir d’aquest dimarts. Aquestes limitacions tindran una vigència de 21 dies.

Les mesures es refereixen a oci nocturn, hostaleria i restauració, esdeveniments massius, residències, tabac i garbellats. “Aquestes mesures van dirigides al control de la transmissió en els àmbits que actualment són l’origen dels brots epidèmics de major risc, i amb l’objectiu de controlar la transmissió comunitària”, ha explicat Barceló.

Pel que fa a l’oci nocturn, en la Comunitat Valenciana se suspén l’activitat de discoteques, sales de ball, *karaoke i bars de copes amb i sense actuacions musicals en directe.

Així mateix, en els establiments d’hostaleria i restauració, terrasses i bars o restaurants de platja, s’han d’assegurar 1,5 metres entre les taules o agrupacions de taules. Aquesta distància ha d’estar mesurada entre les persones més pròximes de les diferents taules o agrupacions, que han de tindre una ocupació màxima de 10 persones.

D’altra banda, els establiments i serveis d’hostaleria i restauració han de tancar no més tard de la 01.00 hores. A més, no es poden consumir productes o begudes de l’establiment fora de l’àrea limitativa de la terrassa, i no es permet el consum col·lectiu o en grup de begudes al carrer o en espais públics.

La translació a la Comunitat Valenciana de les mesures acordades per a tota Espanya contempla, així mateix, la recomanació de limitar les reunions familiars o socials, en espais privats, a un màxim de 10 persones.

Respecte a esdeveniments i activitats l’afluència prevista de les quals supere les 400 persones, la seua organització queda supeditada a autorització prèvia per part de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions.

A més, es prohibeix fumar en la via pública o en espai a l’aire lliure quan no es pot respectar una distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres. Aquesta limitació aplica a qualsevol dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, pipes o assimilats, inclosos cigarrets electrònics o “vapeo”.

Residències de majors

Sense perjudici del desenvolupament corresponent que establisca la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en les residències i centres sociosanitaris, també en els centres de caràcter residencial de tractament de les addiccions dependents de la Conselleria de Sanitat Universal, es realitzaran proves *PCR a tots els nous ingressos i reingressos amb 72 hores d’antelació com a màxim.

A més, es limitaran les visites a una persona per resident, extremant les mesures de prevenció, i amb una duració màxima d’una hora al dia, a excepció d’aquelles persones que es troben en procés del final de la vida.

Els serveis de prevenció de riscos laborals de l’ocupador també faran aquests tests al personal emprat que torne de permisos i vacances, i al de nova incorporació.

La resolució dictada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la ciutat de València es manté en vigor referent a la suspensió de les visites i eixides en residències de persones majors radicades en la capital.

Actualització brots de coronavirus

Nous brots:

 • Burjassot: 5 casos. Origen social
 • Orihuela: 3 casos. Origen social
 • Tavernes Blanques: 3 casos. Origen laboral
 • Alfafar: 4 casos. Origen social
 • València: 3 casos. Origen social
 • València: 6 casos. Origen ocio local
 • Alicante: 8 casos. Origen social
 • La Pobla del Duc: 4 casos. Origen social
 • Alfafar: 5 casos. Origen social
 • València: 4 casos. Origen social
 • València: 4 casos. Origen social
 • València: 4 casos. Origen social
 • Burriana: 3 casos. Origen laboral
 • Sumacàrcer: 5 casos. Origen laboral
 • València: 6 casos. Origen vacacional
 • Novelda: 7 casos. Origen social
 • València: 6 casos. Origen social
 • València: 3 casos. Origen laboral
 • València: 4 casos. Origen social
 • Dénia: 4 casos. Origen ocio local
 • València: 6 casos. Origen social
 • València: 6 casos. Origen social
 • Senyera: 5 casos. Origen social
 • València: 4 casos. Origen social
 • València: 4 casos. Origen vacacional
 • València: 6 casos. Origen ocio local
 • Foios: 4 casos. Origen social
 • València: 5 casos Origen laboral
Imprimir article
Comenta aquesta notícia