La processó de la vuitava i l’acomiadament de les Obreres i Majorals de cada any marca la vesprada del dia 22, últim dia de les Festes de Bétera. Després de la tradicional processó, on també van les Obreres que seran les màximes representants de la festa del pròxim any, arriba l’hora de dirigir-se cap a les cases de les Obreres i el President dels Majorals per a acomiadar-se d’ells.

Les Obreres Fadrines de l’any present van vestides amb el vestit tradicional valencià d’Obrera que porten el 15 d’agost en la rodà i les Casades el de Clavariessa. Així mateix, els Majorals van vestits amb la indumentària tradicional del 15 d’agost on destaquen els mocadors brodats.

Com marca la tradició, tota la colla s’acosta a la casa de la 1a Obrera Fadrina, qui a la porta de sa casa està acompanyada per la seua parella, familiars i l’Obrera del pròxim any per a procedir a l’acomiadament de les altres tres Obreres i parelles, cada Majoral, autoritats i xaranga. Seguidament, és el torn per a les altres tres Obreres i finalment el President dels Majorals, fent el mateix cadascun a sa casa.

A continuació, oferim una fotogaleria d’imatges de l’acomiadament d’alguns anys.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia