Quan arriba la nit del 22 d’agost, una etapa es tanca i una altra s’obri. Així, mirant cap al pròxim any, es du sempre a terme una molt breu presentació dels Majorals i les Obreres de l’any vinent. Es tracta dels Majorals que durant tot l’estiu han estat treballant de valent al barracó oferint sopars per poder recollir diners de cara a la seua festa. D’altra banda, les Obreres han sigut elegides al matí d’eixe mateix dia 22 i els depara tot un any de preparatius, actes i treball al costat de la colla de Majorals.

No obstant això, enguany no ha pogut ser així. Just fa un any, les Obreres i Majorals 2020 van ser presentats ràpidament com a màxims representants d’aquest exercici, però la situació provocada per la Covid-19 ha impedit que aquests celebraren les seues festes. El passat 12 d’agost deurien haver sigut presentats més detalladament i de manera oficial en l’acte que es realitza la nit d’eixa data mencionada, però la pandèmia ha provocat que les celebracions es posposen fins 2021. Recordant aquell moment tan intens que van viure, tal dia com hui fa un any, volem fer-los una especial menció per a reviure eixa nit. Els anem a mencionar en l’orde que van ser presentats l’any passat. Encara que farem una xicoteta ressenya d’ells com a xicotet homenatge, per a saber d’ells més al detall caldrà esperar als versos del 12 d’agost de l’any que ve.

 • Víctor Ricart Taberber: aquest jove és la primera vegada que s’estrena com a Majoral. El seu pare fou majoral l’any 1981, fa ara 39 anys. A més la seua tia Paqui Ricart Llistó fou 2ª Obrera Fadrina l’any 1989.
 • Vicent Garcia Ricart: cosí germà de Víctor, també s’estrena com a Majoral. Aquest és fill de Paqui Ricart Llistó, anteriorment mencionada.
 • Mario Castillo Moreno: amant de l’esport i conegut per formar part del CEA Triatlo Bétera, és la primera vegada Majoral.
 • Vicent Sevilla Catalá: aquest jove, amic de Víctor i Vicent, ve d’una família molt amant de les nostres festes la qual compta amb algunes Obreres i majorals al llarg d’aquests anys. De fet, és família també de Cristian i Juanra.
 • Cristian Catalá Ortega: aquest jove, també de la família Català, celebra la majoralia per primera vegada. Encara que li ha tocat un any diferent, no perd la il·lusió.
 • Francisco Bravo González: Paco també s’ha estrenat enguany com a Majoral. No obstant això, la festa ja la va viure de ben a prop de la mà de les seues nebodes Maria i Sandra (Obreres fadrines 2015 i 2016, respectivament).
 • Nelo Campos Martínez: fill de “Nelo el cego”, fou per primera vegada majoral en 2013 i estrenant-se com a president de la colla d’eixe any.
 • Raúl Sanfrancisco Ferrer: a Raúl també li agraden molt les nostres festes. Amant de les nostres tradicions i els coets, enguany tenia il·lusió de celebrar la festivitat amb aquesta colla.
 • Salvador Ramón Rozalén: Voro ha viscut la festa des de diferents perspectives. Amb la xaranga “Xe que bo” tocant cada dia de Festes, com a Majoral (2012, 2015 i present) i també com a “Sombriller” l’any 2016.
 • Vicente Javier Broseta Gil: apassionat del Món dels coets i membre de “Amics del coet”, aquesta és la segona vegada Majoral.
 • Juan Monzó Ballester: com a membre de “La Gloma”, és conegut per estar molts anys col·laborant així amb la festa. Enguany volia viure d’una altra manera la festa i com a Majoral es va apuntar.
 • Francisco Hurtado Navarro: “Quico” també és dels veïns que s’estrenava enguany com a Majoral amb ganes de viure al màxim cada acte, al costat del seu grup.
 • Francisco Camacho Castañeda: membre d’amics del coet, és la segona vegada Majoral al costat del seu amic de tota la vida, Migue. L’any 2012 ja fou majoral, coincidint també amb Voro.
 • Joan Picher Bes: Joan s’estrena com a Majoral, sent al costat del seu oncle Vicent Bes.  Aquest jove ve d’una família de molta tradició en la festa. La seua mare Mari Carmen, la seua tia Amparo i la seua germana Mireia han sigut obreres fadrines. Del seu oncle Vicent, no cal dir les vegades que ha sigut Majoral.
 • José Ferrer Carrasco: Jose ja ha sigut en altres ocasions Majoral, però el que més li apassiona és fer màgia.
 • Vicente Andrés Miralles: aquest ha sigut en altres ocasions Majoral, coincidint amb veïns Majorals per excel·lència com “Capone” i “Nelo el Cego”.
 • Juan Ramón Catalá Navarro: conegut com a Juanra, amb el seu cognom no cal massa presentacions dins la festa, ja que com hem dit anteriorment la seua família du a les venes les Festes de Bétera.
 • Máxim Llistó Adsuara: Màxim és un dels primers membres que va tindre Amics del Coet, cosa que mostra el seu amor per les nostres tradicions. La festes les ha viscut en primera persona, com a Majoral, en diverses ocasions.
 • Vicente Bes Rausell: qui coneix a Vicent ja sap que ve de família coetera, ja que els germans Rausell són germans de la seua mare. Comptant 2020, és la sisena vegada que repeteix com a Majoral (tres vegades president, dues vegades vicepresident i una sense càrrec).
 • Migue Herrera Asensi: la primera vegada que fou Majoral va ser l’any 2004 amb alguns majorals de la colla inicial del seu pare (Capone, “Nelo el cego”). També va coincidir amb Vicent Bes. Estrenant-se enguany com a President, hem pogut saber que un dels seus anys més bonics i emocionants de la festa fou quan la seua germana Elena Herrera fou Obrera Fadrina (2002).
 •  Alba Verdeguer Gil: el passat 22 d’agost de 2019, es convertia en la  Obrera Fadrina per a l’any 2020. Aquesta jove va estudiar arquitectura i va finalitzar el Màster habilitant el passat mes de setembre. A la seua casa van rebre amb molta il·lusió la notícia de que anava a ser Obrera. Ella és conscient que la família i amics són peça fonamental per a celebrar la festa.
 • Paula Ruiz Asensi: La 2ª Obrera Fadrina complia els seus 20 anys els passat 20 d’agost, Paula estudia Dret a la Universitat de València. Tot i que és molt tímida, la seua passió per les falles i les festes en general, fan que la seua part més valenta i atrevida isquen a la llum. El seu iaio (Caroli) sempre ha estat lligat al Món de les festes de Bétera, destacant pels seus versos als llibrets.
 • Madeleine Gravette: 1ª Obrera casada, gran part dels que hui són Majorals amb Madeleine ja van ser Majorals l’any 2004 amb la seua filla Aida com a 2ª Obrera Fadrina. Alguns d’aquell any ja no fan la festa, però són Majorals els seus fills. En aquesta colla està la seua gent, donat que amb molts dels Majorals ja tenia una relació molt estreta d’abans. Madeleine viu totes les festes del nostre poble en cos i ànima.
 • Manoli Fuentes Gil: 2ª Obrera casada, l’any passat va tindre l’oportunitat de viure la festa de ben a prop. La seua neboda Mireia era la  Obrera Fadrina de 2019 i aquest fet va propiciar que les Festes d’Agost de Bétera li agradaren un poc més, si cal. Aquesta festa també ha propiciat que reprenga el contacte amb amigues de tota la vida, ja duia uns anys sense viure a Bétera i ara ja s’ha instal·lat definitivament ací.

A continuació, compartim una foto amb tots ells i el seu nom:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia