(EFE) El sindicat de treballadors de l’educació STEPV ha sol·licitat a la Conselleria d’Educació la convocatòria urgent de la Taula Sectorial i el Fòrum Educatiu. La finalitat d’aquesta convocatòria és revisar els protocols davant l’increment alarmant de contagis per COVID-19 i la proximitat de l’inici del curs escolar.

Segons ha assenyalat el sindicat en un comunicat, es pretén analitzar la situació i prendre les mesures oportunes, a més de les quals ja es contemplen en el protocol sanitari i el pla de contingència de juliol.

Des del SETPV, han destacat que en el seu moment van realitzar una sèrie de propostes que afecten l’inici del curs que no es van recollir i que ara s’està veient que són necessàries.

Entre elles, la presa de la temperatura o la realització de PCR periòdicament; que les EPI, especialment les màscares, siguen de qualitat i de màxima protecció, o la incorporació d’experts en prevenció de riscos laborals en la revisió dels plans de contingència dels centres educatius.

També es demana des del sindicat la redefinició dels criteris per a la determinació dels escenaris de risc, perquè considera que el personal docent, que està en el nivell 3 de “baixa probabilitat d’exposició”, hauria d’estar com a mínim en el nivell 2, en el qual sí que és requereix protecció específica (màscares).

Així mateix, consideren que l’ús de la màscara hauria de ser obligatori per a l’alumnat en els llocs comuns i en els trasllats dins del centre educatiu, i que aquestes han de ser les apropiades, que garantisquen la màxima seguretat, com les FFP2.

El SETPV demana a més més concreció en l’actuació del centre davant la detecció d’un cas amb símptomes de COVID-19.

Una altra de les propostes del sindicat és l’escalonament de la incorporació de l’alumnat en l’inici del curs; la possibilitat d’acollir-se a la jornada contínua per a aquells centres que així ho sol·liciten, i ràtios per aula en infantil i primària de 15 alumnes com a màxim (20 en el cas de grups bambolla).

Per al sindicat, l’evolució de la pandèmia obliga a revisar els protocols que es van fer fa unes setmanes i considera que aquestes mesures s’han d’incorporar al pla de contingència per a garantir la màxima seguretat de tot el personal docent, no docent i alumnat.

En aquest sentit, veu necessari que abans de l’1 de setembre la Conselleria convoque a les organitzacions de la comunitat educativa per a analitzar novament la situació i prendre les mesures complementàries necessària perquè l’inici de curs, el 7 de setembre, es faça amb seguretat.

Finalment, també creu necessari valorar la possibilitat de començar a preveure escenaris de nous confinaments, així com de retorn al treball telemàtic.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia