(EFE) Una empresa situada a Alacant ha desenvolupat un tipus de plàstic amb capacitat antivirucida que “inactiva” la covid-19. Per aquest motiu, es considera que té possibles aplicacions per a divers material sanitari.

L’enginyer de producció de l’empresa Tecnikoa, Pedro Alonso, ha explicat que, a partir d’un filament antibacterià que havien dissenyat prèviament, s’ha desenvolupat la modalitat antivirucida per a combatre el coronavirus.

Diverses empreses ja s’han interessat en aquest filament plàstic i han demanat participar en els assajos per a la possibilitat d’establir futures col·laboracions.

Els enginyers han aconseguit que el virus s’adherisca a la superfície plàstica del compost, la qual cosa inactiva el virus.

Podria ser desenvolupat en diferents elements de tipus sanitari, com a pantalles protectores, peces per a obrir i tancar portes, safates, pinces i connectors, i la seua utilització abaratiria el procés desinfecció per a detindre l’expansió del virus.

En aquest sentit, el director comercial de la mercantil, Enrique Oñate, ha explicat que l’empresa va començar a caminar poc abans del confinament, el març passat, i ha confiat que l’aplicació antivirucida puga arribar al gran públic, per exemple en l’elaboració de “fundes” de telèfons mòbils.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia