Espanya s’ha sumat a la compra centralitzada de la vacuna d’Astrazeneca que la Comissió Europea ha negociat durant les últimes setmanes. Desenvolupada per investigadors de la Universitat d’Oxford, aquesta vacuna és considerada com una de les alternatives més avançades i s’estan portant ja a cap assajos clínics per a garantir la seua seguretat i eficàcia.

El repartiment es farà de manera equitativa entre els països concorde a la seua població. Al marge d’aquest primer acord, el comité negociador de la CE continua en converses amb les diferents companyies que estan desenvolupant alternatives de vacuna per a poder satisfer les necessitats de vacunació de la Unió Europea i de tercers països.

Dos d’aquestes negociacions estan ja molt avançades i les companyies preveuen presentar en breu una proposta oficial. Totes aquestes negociacions s’emmarquen dins de l’Estratègia Europea de vacunes, a la qual es va adherir Espanya al juliol, que es basa a establir una posició única europea que garantisca l’accés global i equitatiu a la vacuna per a protegir al conjunt de la població.

Amb aquesta pretensió, l’Aliança Europea s’enfoca a fer costat a la indústria biotecnològica per a accelerar els terminis fins a aconseguir una vacuna segura i eficaç, incrementar la seua capacitat de producció i així poder garantir dosi per a la població europea.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia