(EFE) El Govern confia que a mitjan setembre l’aplicació de rastreig de contagis de Covid-19, Radar COVID, puga estar en marxa en tot el territori nacional.

Segons ha reconegut en una entrevista la vicepresidenta tercera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, aquesta setmana s’ha registrat un salt molt important en les descàrregues de l’aplicació, que ja sumen els 2,6 milions.

Així mateix, ha indicat que ja hi ha huit comunitats autònomes “enganxades” o que han posat en marxa tots els processos necessaris per a això (Andalusia, Cantàbria, Aragó, Canàries, Extremadura, Castella i Lleó, Balears i Múrcia). L’eina es va estrenar en La Gomera (Illes Canàries) com a projecte pilote el 29 de juny.

Amb tot això, Calviño ha confiat que a mitjan setembre l’aplicació puga estar en tot el territori nacional i ha insistit que és una eina molt útil ja que permet detectar el doble de contactes que un rastreig manual.

En aquest sentit, ha recordat que és important que els ciutadans es vagen descarregant l’aplicació encara que la seua comunitat encara no estiga “enganxada”, ja que el telèfon mòbil va registrant els contactes i ha recalcat que la privacitat dels usuaris està protegida al 100%.

Per aquest motiu, ha animat als ciutadans a descarregar aquest instrument addicional de suport a la salut pública contra la pandèmia de la covid-19.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia