El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar aquest dijous que el Consell, a través de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, realitzarà la petició de 150 rastrejadors de l’Exèrcit a la Delegació del Govern. L’objectiu és intensificar les labors de detecció precoç de la Covid-19 en la Comunitat Valenciana.

Segons el màxim responsable de l’Executiu autonòmic, el suport dels rastrejadors militars s’orientarà, “en una primera fase”, al treball a València i la seua àrea metropolitana, “on es troba el major nombre de casos”.

El president ha explicat que es preveu que una altra part del contigent sol·licitat es destine, “com a grup d’acció directa”, en aquelles zones de la Comunitat Valenciana en què es puguen produir brots prou importants per a comptar amb aquesta col·laboració de l’Exèrcit, que ha definit com “molt positiva” per a l’interés general.

El cap del Consell ha informat també sobre el primer mes de funcionament del règim disciplinari i sancionador aprovat pel Consell. “En aquests moments s’han produït al voltant de 20.000 denúncies en l’àmbit de la Comunitat Valenciana”, ha detallat Puig, qui ha subratllat que es continuarà treballant “conjuntament” i s’aprofundirà en la labor de “control” per part de cossos i forces de seguretat de l’Estat, Policia Local i Policia Autonòmica, per a assegurar el seguiment “de les mesures que ens protegiran a totes i tots: ús de la màscara, distància social i compliment de normes en llocs amb determinades restriccions”.

Respecte a les mesures anunciades pel president del Govern, el cap de l’Executiu valencià, ha valorat la possibilitat de sol·licitar la declaració de l’estat d’alarma per part de les comunitats autònomes perquè, en la seua opinió, “garanteix una via de seguretat jurídica i d’iniciativa política per part de les autonomies per a desenvolupar un projecte de protecció i seguretat”.

El cap del Consell ha destacat el paper “fonamental” dels ajuntaments per al desenvolupament de les diferents actuacions i “molt especialment de les polítiques de prevenció i seguretat enfront de la covid”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia