(EFE) Agents de la Policia Nacional i funcionaris de l’Agència Tributària han desmantellat, en una operació conjunta, una organització criminal assentada a València. Aquesta organització es dedicava a la venda a través de pàgines web i xarxes socials de productes falsificats de marques conegudes, fent-los passar per originals de segona mà.

En total, han sigut detingudes tres persones i s’han intervingut més de 1.300 articles falsos, 159.850 euros en efectiu i 265 grams d’or en lingots, segons han informat aquest dijous fonts del Ministeri de l’Interior. A més, es va prendre declaració a tres persones més en qualitat d’investigats no detinguts.

La investigació va començar a l’octubre de 2019, quan agents especialitzats van detectar l’existència d’una pàgina web i diversos perfils en xarxes socials en els quals es publicitaven articles, principalment bosses i peces tèxtils, que emulaven als de reconegudes marques de prestigi per a la seua venda a través d’aqueixos canals.

Les investigacions van permetre descobrir que l’organització estava distribuint els articles, procedents majoritàriament de mercats exteriors, com Turquia, al llarg del territori espanyol des de la província de València.

En la majoria de casos, venien els productes falsificats fent-los passar per originals de segona mà oferint un preu molt per davall del seu cost habitual en el mercat a través d’anuncis publicitats en xarxes socials.

L’organització hauria obtingut més de 193. 000 euros a través de diferents formes de pagament (contra reembossament, transferències, Bizum), si bé no es descarta que aquesta quantitat poguera ser major, ja que els investigats són titulars de comptes bancaris a l’estranger.

El passat 23 de juliol es van realitzar dos registres en domicilis en les localitats valencianes de La Pobla de Vallbona i Riba-roja de Túria, en els quals es van intervindre més de 1.300 articles falsificats, com a bosses, carteres, cinturons, peces tèxtils, calçat, màscares, ulleres de sol, rellotges, carcasses per a telèfons i tauletes, així com 159.850 euros en efectiu i 265 grams d’or en lingots.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia