El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miquel Soler, han convocat aquesta setmana el Fòrum Educatiu Valencià. En aquest fòrum s’han repassat totes les mesures de seguretat, protecció i higiene determinades per a l’inici de curs des de fa unes setmanes i concretades en l’augment de professorat, la reducció de ràtios, l’establiment de grups de convivència estables i de grups d’alumnes amb distància interpersonal d’un metre i mig, les mesures d’higiene, la desinfecció dels centres educatius, la senyalística dels espais comuns del centre, el menjador escolar, el transport escolar, les mesures per al pati i l’establiment de l’espai COVID-19 en cada centre educatiu.

Així mateix, s’ha tractat el mecanisme específic per a garantir una coordinació àgil i efectiva entre els centres educatius i els centres de salut en cas de detectar contagis i s’ha explicitat l’adaptabilitat dels plans marcats a l’evolució de la pandèmia amb la incorporació per determinació de les autoritats sanitàries de la mesura de reforç d’obligatorietat de portar màscara per part del professorat, el personal dels centres i l’alumnat a partir de 6 anys en tots els espais educatius.

S’establirà un retorn progressiu a les aules durant la setmana del 7 a l’11 de setembre. “Considerem que és una mesura molt apropiada, ho hem parlat totes i tots i creiem convenient que aquells centres educatius que necessiten realitzar un inici de curs amb l’entrada progressiva de l’alumnat entre el 7 i l’11 de setembre, que tinguen aquesta flexibilitat i adaptabilitat a les seues circumstàncies, ja que en cada cas els equips directius i el professorat són els màxims coneixedors de la seua pròpia realitat”, ha explicat el conseller Marzà.

Per part seua, el secretari autonòmic Miquel Soler ha afegit que “els directors i directores dels centres educatius, les organitzacions sindicals i les famílies consideren adequada aquesta decisió. És per això que els centres tenen total autonomia per a organitzar la volta a classe en el tram de dies del 7 a l’11 de setembre. Uns decidiran que tot l’alumnat vaja a classe des de dia 7, perquè les seues circumstàncies són favorables, com pot ser un centre xicotet o un CRA; i uns altres triaran entrar per grups o etapes educatives, a poc a poc, perquè consideren que és millor per al seu context”.

A més del control de temperatura que es farà a casa, els centres educatius disposaran de material sobre aquest tema per si hi ha necessitat de prendre la temperatura en horari escolar i activar el protocol de coordinació amb el centre de salut de referència en cas que la persona tinga febre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia