Amb l’objectiu de complir amb les mesures establides per a l’ús del transport públic com a conseqüència del coronavirus, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana iniciarà al setembre les proves en les 24 pantalles instal·lades en els accessos a les andanes de les estacions més concorregudes de la xarxa.

Les pantalles s’han instal·lat en les estacions de Colón, Xàtiva, Àngel Guimerà, Machado, Benimaclet, Facultats, Albereda, Avinguda del Cid, Torrent Avinguda, Patraix, Jesús, Plaza España, Nou d’Octubre, Mislata, Amistat-Casa de la Salut, Ayora i Beniferri.

D’aquesta forma, l’empresa de la Generalitat determinarà el nombre màxim de persones que podran pujar en cada estació i limitar així el pas dels viatgers i viatgeres per la línia de validació d’aqueixa estació.

Amb aquest sistema, es treballa en una estimació prèvia de la capacitat de tots i cadascun dels trens de Metrovalencia en les condicions actuals, ja que la limitació ve determinada per la capacitat d’ocupació dels trens i no de les andanes de les estacions, en els quals es recomana distribuir-se al llarg dels mateixos seguint les indicacions assenyalades en el sòl i guardar distància amb altres persones usuàries.

FGV realitza comptatges regulars de viatgers i viatgeres mitjançant tècniques “big data”, amb vista a establir l’adequació d’aforaments, amb una fiabilitat superior al 80%. El següent pas està sent la comptabilització mitjançant les cambres de l’interior de les unitats, amb les quals s’estima obtindre una fiabilitat del 97%.

Una vegada s’hagen completat els treballs de control d’aforament en la xarxa de Metrovalencia, s’estendran al TRAM d’Alacant i a les línies del tramvia a València.

Mesures de prevenció

El control d’accés se suma a les mesures ja aplicades per FGV per a evitar la propagació del coronavirus. Juntament amb l’obligació d’utilitzar màscara en tots els desplaçaments en transport públic, s’ha reforçat el dispositiu de vigilància en col·laboració de les forces de seguretat.

També des de l’empresa pública es recorda a les persones usuàries que disposen de dispensadors de gel hidroalcohòlic en els accessos a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant i a l’interior de les unitats.

També es recomana evitar en la mesura del possible ocupar el corredor central, a fi de permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar del tren o tramvia i, encara que els vehicles i instal·lacions d’FGV es desinfecten regularment, llavar-se les mans després d’utilitzar el servei de transport. En les andanes, durant l’espera, cal ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones, tal com està indicat en el sòl amb la nova senyalització.

Des d’FGV s’informa també que la compra de títols de transport en les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica i que, temporalment, les gestions d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments es poden realitzar a través de la pàgina web o l’aplicació (descàrrega en Google Play o en Apple Store).

En les estacions, les persones usuàries poden contactar amb el personal d’Atenció al Client d’FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia