La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’última actualització 789 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR. Aquestes dades situen la xifra total de positius en 24.126 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 20 a Castelló (2.658 en total); 178 a la província d’Alacant (7.448 en total); i 591 a la província de València (14.019 en total). A més, continua havent-hi 1 cas sense assignar.

D’altra banda, s’han donat 955 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 25.584: 3.165 a Castelló, 8.082 a Alacant i 14.281 a València. A més, hi ha 56 altes no assignades.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 373 persones ingressades: 36 a la província de Castelló, amb 7 pacients en UCI; 100 a la província d’Alacant, 14 d’ells en l’UCI; i 237 a la província de València, 24 d’ells en UCI.

D’aquesta forma, en aquests moments hi ha actius 5.616 casos, la qual cosa suposa un 17,17% del total de positius.

D’altra banda, s’ha registrat 1 defunció per coronavirus, per la qual cosa el total de defuncions ascendeix a 1.510 persones: 227 a la província de Castelló, 519 en la d’Alacant i 764 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del *coronavirus ascendeix a 820.049, de les quals 678.316 han sigut a través de PCR i 141.733 mitjançant test ràpid.

Hui dia, hi ha algun cas positiu en 36 residències de majors (3 a la província de Castelló, 13 a la província d’Alacant i 20 a la província de València), 5 residències de persones amb diversitat funcional (2 a la província de Castelló i 3 en la de València) i 3 centres de menors (1 a la província de Castelló i 2 a la província de València).

– Residents nous positius: 3

– Treballadors i treballadores nous positius: 5

– Residents morts: 0

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 5 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 2 a la província d’Alacant i 3 a la província de València.

 

Nous brots:

· Xilxes: 3 casos. Origen laboral

· Orihuela: 6 casos. Origen social

· Ròtova: 4 casos. Origen origen social i familiar

· Ibi: 5 casos. Origen social

· Ibi: 5 casos. Origen origen social i familiar

· València: 8 casos. Origen social

· València: 3 casos. Origen social

· València: 3 casos. Origen social

· Gandia: 4 casos. Origen laboral

· València: 3 casos. Origen social

· València: 4 casos. Origen social

· Xirivella: 4 casos. Origen social

· Godella: 3 casos. Origen social

· Villar del Arzobispo: 3 casos. Origen social

· Burjassot: 3 casos. Origen social

· València: 3 casos. Origen social

· Elda: 3 casos. Origen laboral

· El Pinós: 4 casos. Origen laboral

· València: 3 casos. Origen social

· València: 3 casos. Origen laboral

· Gandia: 3 casos. Origen social

· València: 3 casos. Origen social

A aquests brots, cal esmentar el detectat d’origen laboral aquest cap de setmana a Riba-roja de Túria amb 5 casos.

Cas Benigànim

La Conselleria de Sanitat ha decidit confinar el municipi valencià de Benigànim durant 14 dies naturals per l’increment de casos de Covid-19 en l’última setmana, per la qual cosa se suspén l’activitat educativa presencial i es tanquen centres de tercera edat, gimnasos i restauració.

Aquestes mesures excepcionals responen a un increment exponencial de la incidència de la malaltia, que ha passat de ser de 34,24 per cada 100.000 habitants en la setmana que va finalitzar el 16 d’agost, a una incidència de 994,46 en els últims set dies, en els quals s’ha produït la pèrdua de traçabilitat dels casos.

La decisió, que segons la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha sigut “difícil però necessària”, s’ha pres després d’haver-se detectat 51 positius en les 196 proves que es van fer dilluns passat als veïns de la localitat.

Les limitacions, entrades en vigor aquest dilluns a la vesprada, restringeixen l’entrada i eixida de persones excepte en supòsits determinats i la circulació per carretera viàries que transcórreguen o travessen Benigànim estarà permesa, sempre que tinguen origen i destinació fora d’aquest.

La situació actual epidemiològica en el municipi de Benigànim, d’acord amb els informes emesos des de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, evidència un augment de la propagació del virus en la localitat, segons un comunicat de la Conselleria.

Barceló ha assenyalat que “l’increment de casos dels últims set dies evidencia una important propagació del virus a Benigànim, i indica una transmissió comunitària sostinguda, per la qual cosa és necessària l’adopció d’aquestes mesures temporals, amb l’objectiu de frenar i pal·liar el risc de contagi”.

Les limitacions restringeixen l’entrada i eixida de persones excepte per a anar al metge, a treballar, tornar al lloc de residència habitual, cuidar de persones majors, menors o dependents, força major o qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa.

Se suspén així mateix l’activitat educativa i formativa presencial en tots els centres i nivells, incloses les escoles infantils, i es tanquen els centres socials, casinos, clubs i establiments d’anàloga naturalesa.

Igualment durant les pròximes dues setmanes queden tancats els centres de dia per a persones majors i altres col·lectius de caràcter social; bars, restaurants i altres establiments d’oci del municipi, llevat que en els mateixos es preste el servei de menjars per a portar o a domicili; gimnasos i centres esportius de tota mena, així com parcs i jardins.

Les mesures excepcionals contemplen també la supressió d’espectacles esportius amb públic; les noces, batejos, comunions o qualsevol altre esdeveniment social amb persones convidades; i l’assistència a llocs de culte excepte si manquen de públic o es tracta de funerals.

En aquest últim cas, les vetles tenen una limitació de quinze persones si són a l’aire lliure, i de deu en espais tancats, es tracte o no de persones convivents.

La participació en la comitiva per a l’enterrament o cremació es restringeix a un màxim de quinze persones, entre familiars i afins a més de, en el seu cas, el ministre de culte.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia